Chačapuris, kaip gruziniškame restorane. Geriausias receptas: paprastas ir labai skanus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Khachapuri – vienas atpažįstamiausių ir mylimiausių gruzinų virtuvės patiekalų, įkūnijantis Gruzijos sielą ir tradicijas. Ši skaniai kvepianti ir sočiai pripildyta sūrio tešla yra įvairių variantų ir tapo gruziniško svetingumo ir šilumos simboliu.

Khachapuri skiriasi ne tik skoniu, bet ir unikalia forma, kuri skiriasi priklausomai nuo šalies regiono.

Yra daug khachapuri receptų, kurių kiekvienas turi savo ypatybes ir būdingą skonį.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti skanų naminį chačapurį.
Ingredientai:

Miltai – 700 g;
Pienas – 500 ml;
Augalinis aliejus – 60 ml;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Kefyras – 50 ml;
Mielės – 8 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Sūris – 650 g.
Khachapuri paruošimas:

Šaukštą bendro cukraus ir mielių supilkite į šiltą pieną, išmaišykite ir palikite po celofanu 15 minučių. Į tešlą įpilkite druskos, įmuškite kiaušinį ir supilkite 40 ml augalinio aliejaus.

Į mišinį supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite. Į mišinį dalimis supilkite miltus, užminkykite minkštą ir lipnią tešlą.

Į tešlą supilkite likusį augalinį aliejų ir toliau minkykite 8 minutes.

Palikite tešlą po maistine plėvele 1 valandai šiltoje vietoje. Tada minkykite tešlą ir padalinkite į 4 lygias dalis ir palikite po rankšluosčiu 5 minutėms.

Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Iš kolobokų iškočiokite plokščius 10-12 cm skersmens pyragus. Į kiekvieną plokščią pyragą įdėkite sūrio įdarą.

Įdarą suvyniojame į tešlą tarsi į maišelį, užsandariname kraštus.

Padėkite tortilijos siūlę puse žemyn ir lengvai paspauskite, kad tortilija taptų plonesnė.

Laiveliams paplotėlius padarykite ovalus, o įdarą dėkite į centrą. Įdarą tešlos viduje sandariname taip pat, kaip ir pyragėlius.

Apverskite pyrago siūlę žemyn ir lengvai paspauskite. Padarome nedidelį pjūvį išilgai valties ir šiek tiek atidarome, kad būtų matomas įdaras, formuojantis šonus.

Visus chačapurius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Chačapuri kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.

Prieš kepdami apvalių chačapurių centre būtinai padarykite nedidelę skylutę, o viršų pabarstykite sūriu.

Iškepus kiaušinį galima sudaužyti į valteles ir dar porai minučių pašauti į orkaitę. Rezultatas yra puikus sūris chachapuri visai šeimai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.