Plona, traški ir minkšta tešla, derinama su sultingu mėsos įdaru – tai geriausi mano ruošti čeburekai. Rekomenduoju išbandyti šiuos skanėstus ir jums.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltų, apie 600 g;
vanduo, 350 g;
kiaušinis, 1 vnt;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
druskos pagal skonį.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
maltos jautienos arba asorti, 600 g;
svogūnas, 3 vnt;
vanduo;
druskos, pipirų, žolelių.
Virimo procesas
Faršą pagardinkite tarkuotu arba smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, pipirais, pagal skonį įberkite žalumynų ir prieskonių. Jei masė labai tiršta, įpilkite ledinio vandens ir minkykite. Masė turi tapti drėgna, bet nesiskirstyti. Kad įdaras būtų sultingas ir nebūtų šiurkštus, reikia vandens arba sultinio.
Į kambario temperatūros vandenį įberkite druskos pagal skonį, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Dalimis suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą, kuri turi tapti minkšta, elastinga, panaši į koldūną. Įberkite tiek miltų, kad pati tešla prisigertų tiek, kiek reikia ir geriau labai gerai išminkykite.
Palikite tešlą uždengtą 15 minučių.
Pabarstykite stalą miltais ir padalykite tešlą į 12 kolobokų.
Kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą, išdėliokite įdarą ir suformuokite pyragėlius.
Kepkite augaliniame aliejuje.
Patiekite šį skanų patiekalą su šviežių daržovių salotomis kaip priedą prie vakarienės.