Ingredientai
miltai 500 gr.
pienas 3,2% 250 ml.
druskos 0,5 arb
maltos kiaulienos ir jautienos 600 gr.
svogūnas (didelis) 2 vnt.
ledinis vanduo 150 ml.
druskos ir maltų juodųjų pipirų maltai mėsai
augalinis aliejus kepimui
Žingsnis po žingsnio virimo receptas
Tešlai galima naudoti 3,2 % arba 2,5 % riebumo pieną.
Į pieną įpilkite druskos ir maišykite, kol druska ištirps.
Tešlą minkiau mikseriu.
Miltuose padarykite duobutę ir supilkite pieną bei druską.
Neišpilkite viso pieno, nes kiekvieno miltai skirtingi ir skirtingai sugeria drėgmę, todėl palikite 1/4 pieno ir, jei reikia, įpilkite daugiau.
Pieno sunaudojau visus 250 ml, o kartais net šiek tiek daugiau.
Todėl atkreipkite dėmesį į tešlos konsistenciją.
Jis turėtų būti sandarus.
Jei pasirodys per kietas, įpilkite dar šiek tiek pieno.
Jei minkšta, įberkite daugiau miltų.
Išminkykite tešlą, įdėkite į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių.
Kol tešla ilsisi, galite ruošti faršą.
Kadangi faršą jau buvau paruošęs, svogūną susmulkinau iki tyrės konsistencijos, naudodama blenderį su peiliu.
Į mėsą suberkite susmulkintą svogūną, druską, maltus juoduosius pipirus.
Sumaišykite.
Įpilkite ledinio vandens ir labai gerai išmaišykite maltą mėsą.
Jis turėtų pasirodyti skystas.
Štai kodėl čeburekų įdaras pasirodo sultingas. Malta mėsa yra paruošta.
Iš tešlos darome ilgą „dešrą“ ir padaliname į dalis.
Į kiek dalių padalinti priklauso nuo turimų pyragėlių dydžio.
Sovietmečiu čeburekai buvo ne didesni už delną.
Tešlą padalinu į 18 dalių.
Kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ir ant vienos pusės uždėkite 2 valg. maltos mėsos ir uždenkite kita puse.
Labai gerai sutvirtiname kraštus ir supjaustome garbanotu peiliuku.
Į keptuvę supilkite tiek aliejaus, kad pyragėliai plūduriuotų aliejuje ir apkeptų.
Gerai įkaitinkite aliejų, turi būti 160-180 gr.
Apkepkite pyragus iš abiejų pusių, maždaug po 1 minutę iš abiejų pusių.
Ir išdėliokite gatavus pyragus ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Čeburekai greitai iškepa, todėl galite iš karto pasikviesti namiškius prie stalo ir valgyti karštus, tik būkite atsargūs, kad nesudegtumėte.
Kadangi viduje yra sultingas faršas, o įkandus į traškų čebureką pradeda pilti labai karštas sultinys.

Taip skanu……todėl jie labai greitai suvalgomi Gero apetito!
