Būtinai prie stalo. 13 geriausių šventinių patiekalų Naujiesiems Žaliosios Gyvatės metams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Didelis šventinis stalas su įvairiais ir skaniais patiekalais yra svarbus Naujųjų metų šventės atributas. Šį kartą rusai švęs Žaliosios medinės gyvatės metus – tai išminties, virsmo ir intuicijos simbolis. Tinkamai parinkti skanėstai ne tik sukurs ypatingą atmosferą, bet ir pritrauks į jūsų namus sėkmės bei gausos. Kaip nuraminti Gyvatę ir kaip nustebinti svečius bei šeimos narius

2025 m., kurie vyks po Gyvatės simboliu , galėsite sukurti lygių linijų ir elegantiško dizaino patiekalus, atkartojančius roplio įvaizdį, 360.ru patarė poilsio restorano „Lumin“ šefas Egoras Rudolskis.

„Pavyzdžiui, salotas galima sukurti gyvatės pavidalu: išdėlioti besisukančio kūno forma, o papuošimui naudoti agurko griežinėlius, žoleles ir alyvuoges akims“, – sakė jis.

Užkandžiai gali būti elegantiški ir lengvi: tartaletės su avokadų kremu, krevetės su aštriu padažu arba mini suktinukai, įdaryti žuvimi ir daržovėmis.

„Metų simbolio glotnumą ir rafinuotumą pabrėš karštieji patiekalai, tokie kaip kepta žuvis su citrina ir žolelėmis ar vištiena su medaus-imbiero glaistu“, – pridūrė specialistė.

Anot jo, desertui idealiai tinka gyvatės forma dekoruotas tortas ar vyniotinis, porcijiniai desertai su šokoladu ir gyvatės žvynus primenančiomis uogomis.

Svarbiausia pridėti šiek tiek kūrybiškumo ir šventinės nuotaikos, kad jūsų Naujųjų metų stalas taptų tikra vakaro puošmena, šefas Egoras Rudolskis!

Kokius patiekalus ruošti Naujiesiems gyvatės metams: receptai
Per Naujuosius ypatingą dėmesį reikėtų skirti patiekalų patiekimui. Šefas Rudolskis pristatė savo šventinių receptų versijas.

„Gyvatės“ salotos su vištiena
Sudėtis: vištienos filė – 300 gramų, bulvės – trys gabalėliai, morkos – du gabalėliai, kiaušiniai – keturi gabalėliai, marinuoti agurkai – trys gabalėliai, majonezas – 150 gramų, alyvuogės – nuo penkių iki šešių gabalėlių („akims” ir papuošimui), žalia svogūnas – ryšelis (žvynams), druska, pipirai – pagal skonį.

Gaminimas: Vištienos filė, bulvės, morkos ir kiaušiniai išvirkite. Vištieną, bulves, morkas, kiaušinius ir marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite ingredientus su majonezu, druska ir pipirais. Išdėkite salotas ant gyvatės formos lėkštės. Papuoškite salotas ant viršaus uždėdami pjaustytų žaliųjų svogūnų juosteles, kad susidarytų „žvynai“. Iš alyvuogių padarykite akis, o iš morkos gabalėlio – liežuvį.

Desertas
Ingredientai: biskvitas – vienas gabalas (gali būti paruoštas), grietinėlė 33% – 200 mililitrų, cukraus pudra – du šaukštai, kivi – du gabalėliai, šokoladinis glajus – 100 gramų.

Paruošimas: grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Kivius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Biskvitą užtepkite sviestinio kremo sluoksniu, išdėliokite kivio griežinėlius ir susukite į vyniotinį. Aptepkite vyniotinį šokoladiniu glaistu ir papuoškite kivi juostelėmis, imituojančiomis žvynus. Supjaustykite vyniotinį porcijomis, iš likusių kivio ar šokolado gabalėlių padarykite „gyvatuko galvą“.

Gyvatė simbolizuoja eleganciją, lankstumą ir harmoniją, todėl ant Naujųjų metų stalo turėtų būti gausu šviežių daržovių, lengvų užkandžių, jūros gėrybių patiekalų , lengvų desertų ir vaisių, 360.ru sakė dietologė Natalija Petrova. Ji pasiūlė savo naujametinių receptų versijas.

Salotos „Gyvatė“ su unguriu
Ingredientai: rūkyti unguriai – 100 gramų, bulvės – 200 gramų, morkos – 200 gramų, vištienos kiaušiniai – du gabalėliai, lengvas majonezas – du šaukštai, žalieji žirneliai – 50 gramų, žolelės – 50 gramų, vasabi pasta – pagal skonį, druska – iki skonio, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Taip pat skaitykite:  Sėkmė seks šešiems Zodiako ženklams visus 2025 metus

Paruošimas: nuo rūkytų ungurių nuimkite odą ir smulkiai supjaustykite. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus: ungurį, bulves, morkas, kiaušinius. Įpilkite lengvo majonezo, pagal skonį druskos ir pipirų, švelniai išmaišykite.

Salotas išdėliokite ant ovalo formos S formos gyvatės formos lėkštelės, kurios gale suformuokite „galvą“. Alyvuogės ar kaparėliai bus „akys“. Padalinkite žirnelius į pusę ir padėkite ant gyvatės „žvynų“ pavidalu (arba pavaizduokite juos naudodami apskritimais supjaustytą agurką). Gyvatės „kūną“ apibarstykite plaktu kiaušiniu ir žaliais svogūnais. Prieš patiekiant salotas bent porą valandų palaikykite šaldytuve. Gausiai papuoškite žolelėmis.

PP salotos su unguriu
Sudėtis: ungurys, salotos, švieži agurkai, Chuka jūros dumblių salotos, žalieji svogūnai, sezamo aliejus, unagi padažas, sezamo sėklos.

Paruošimas: gatavą ungurį tereikia supjaustyti ir išdėlioti „gyvatėje“. Padažui sumaišykite sezamų aliejų, unagi padažą ir sezamo sėklas. Agurką nuplaukite, supjaustykite dideliais griežinėliais ir sumaišykite su puse padažo. Supjaustykite žalius svogūnus ilgomis plonomis plunksnomis.

Salotų lapus sudėkite į salotų dubenį ir užpilkite likusiu padažu. Tada išdėliokite agurką, čukos salotas, viską apibarstykite žalių svogūnų plunksnomis, o ant salotų „pagalvės“ uždėkite „gyvatuką“: iš morkos išpjaukite liežuvį, iš alyvuogės akis, ir galima padaryti karūną. iš agurko ar morkos.

Varškės ir bananų sniego seneliai
Sudėtis: 250 gramų varškės 9%, 85 gramai nuluptų bananų, 150 gramų kokoso, 50 gramų graikinių riešutų, 20 gramų medaus.

Paruošimas: Varškę, bananą ir medų sutrinkite trintuvu. Įdėkite apie 100 gramų kokoso drožlių, kad masė būtų plastiška. Suformuokite nedidelius rutuliukus, kurių viduje yra po graikinį riešutą, ir apvoliokite likusiose drožlėse. Padarykite sniego senius iš kamuoliukų.

Mitybos specialistė Alexandra Korol su 360.ru pasidalino savo švenčių receptų idėjomis .

Persimonai, mėlynasis sūris ir pekano salotos
Sudėtis: salotos, peletrūnai, kiviai – 100 gramų, alyvuogių aliejus – du arbatiniai šaukšteliai (česnako skonio), žiupsnelis druskos, persimonai – 150 gramų, pelėsinis sūris – 30 gramų, pekano riešutai – 15 gramų.

Žalias padažas: kivius nulupkite, supilkite peletrūną, aliejų, druską ir viską sutrinkite blenderiu.

Paruošimas: Į lėkštę sudėkite salotų lapus ir viską sumaišykite su padažu. Ant viršaus dėkite persimonus, sūrį, riešutus ir papuošimui apšlakstykite balzamiko.

Salotos su avokadu, krevetėmis ir mocarela
Sudėtis: ledkalnis, bazilikas, pušies riešutai – 15 gramų, alyvuogių aliejus – du arbatiniai šaukšteliai, avokadas – 50 gramų, krevetės – 100 gramų, mini mocarela – 50 gramų, druska.

Žaliasis padažas: trintuvu sutrinkite pušies riešutus, alyvuogių aliejų, baziliką ir druską.

Paruošimas: krevetes nulupkite ir pakepinkite nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus. Supjaustykite ledkalnį ir sumaišykite su padažu. Sudėkite krevetes, avokadą, pomidorus ir mocarelą. Ant viršaus apšlakstykite balzamiko ir papuoškite pušies riešutais bei baziliku.

Taip pat skaitykite:  Žalioji medžio gyvatė jau išrinko savo favoritus: pavadinti 2 Zodiako ženklai, kurie 2025 metais ras neįtikėtiną laimę

PP majonezas
Sudėtis: graikiškas jogurtas – 250 gramų, virtas kiaušinio trynys – du gabalėliai, alyvuogių aliejus – 10 gramų, druska – apie vienas arbatinis šaukštelis, citrinos sultys – apie du arbatinius šaukštelius.

Gaminimas: trynius sutrinkite smulkia tarka, suberkite į jogurtą ir viską gerai išmaišykite. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir citrinos sulčių. Druską ir citrinos sultis rekomenduoju dėti palaipsniui ir tiksliai surasti savo skonį.

Naujųjų metų Olivier
Sudėtis: kalakutienos krūtinėlės filė – 70 gramų, kiaušinis – vienas gabalas, žalieji žirneliai – 50 gramų, morkos – 50 gramų, švieži agurkai – 50 gramų, avokadas – 30 gramų, druska pagal skonį, PP majonezas.

Paruošimas: Išvirkite kalakutienos krūtinėlę. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais, sutepkite majonezu ir sudėkite į formą.

Šis Olivier paliks jūsų figūrą liekną po Naujųjų metų atostogų!Alexandra Korol dietologė

Naujametinis traškus užkandis
Sudėtis: lavašas – 30 gramų, raudona žuvis – 60 gramų, agurkas – 100 gramų, varškės sūris – 30 gramų.

Paruošimas: Pita duoną susukite į vamzdelį, susmeikite dantų krapštuku ir dvi minutes padžiovinkite orkaitėje. Raudoną žuvį ir agurką smulkiai supjaustykite kubeliais. Į pita duoną sudėkite varškės sūrį ir žuvies įdarą.

Kalakutienos sūrio ritinys
Ingredientai: suluguni sūris – 250 gramų (sutarkuokite ant stambios trintuvės), kiaušinis – trys gabalėliai, minkštas varškės sūris – 120 gramų, ryžių miltai – 50 gramų, kalakutienos šlaunelių filė – 500 gramų, svogūnas – vienas gabalas, morkos – vienas gabalas, druskos, juodųjų pipirų, vandens ~ 50~100 mililitrų.

Gaminimas: sumaišykite sūrį, kiaušinius, varškę ir miltus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (geru popieriumi, kuriuo galite pasitikėti) ir paskleiskite sūrio mišinį į stačiakampį. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Svogūną susmulkinkite, morkas sutarkuokite stambia tarka ir troškinkite, kol suminkštės. Šlaunelių filė sumalkite blenderiu. Įberkite druskos, pipirų, svogūną ir morkas ir vėl supjaustykite. Į gatavą maltą mėsą įpilkite vandens, kad ji taptų lankstesnė. Ant sūrio mišinio dėkite faršą ir susukite į ritinį. Kepkite vyniotinį 170 laipsnių orkaitėje, ~30 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Padažui: obuolys – vienas gabalas, kriaušė – vienas gabalas, sviestas – 30 gramų, druska, sunelli apyniai.

Paruošimas: obuolius ir kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais, įpilkite ~100 mililitrų vandens ir troškinkite puode kol suminkštės apie 7-10 minučių, pabaigoje sudėkite visus ingredientus.

Dorado česnako plutoje
„Tai idealus lengvas patiekalas Naujiesiems metams ar tiesiog jaukiam, nuostabiam vakarui“, – pažymėjo karalius.

Ingredientai: dorado – vienas gabalas, alyvuogių aliejus – vienas šaukštas, česnakas – dvi skiltelės (nuluptos ir perpjautos išilgai), džiovinti česnakai, druska, juodieji pipirai.

Paruošimas: iš anksto nuvalykite doradą ir į pilvą įdėkite čiobrelio ir citrinos griežinėlius. Marinuoti dvi valandas. Į keptuvę supilkite aliejų ir dvi minutes pakepinkite dvi česnako skilteles, kad gautumėte skonį. Išimkite česnaką.

Taip pat skaitykite:  Bulvių pyragaičiai: paprasčiausias ir skaniausias receptas. Mano vyras prašo, kad juos gaminčiau kiekvieną dieną

Žuvį pabarstykite džiovintu česnaku, druska ir juodaisiais pipirais. Sudėkite į keptuvę ir kepkite iš kiekvienos pusės penkias-septynias minutes. Patiekimui galite naudoti salotų lapus ir pjaustytas daržoves.

Imbiero smulkmenos naujametinei nuotaikai
Ingredientai biskvitui: kiaušinis – du gabalėliai, avižų pienas – 130 gramų, ryžių miltai – 25 gramai, kukurūzų miltai – 25 gramai, kakava – 25 gramai, sviestas – 15 gramų (lydytas), saldiklis pagal skonį, soda + citrinos rūgštis ½ arbatinio šaukštelio.

Paruošimas: Atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite, kol susidarys stiprios smailės. Sumaišykite visus ingredientus, atsargiai supilkite baltymus ir biskvitą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 min. Gatavą biskvitą atvėsinkite ir trintuvu sutrinkite į trupinius.

Imbieriniam kremui: rikota – 200 gramų, minkšta varškė 5% – 200 gramų, saldiklis – pagal skonį, cinamonas – vienas arbatinis šaukštelis, imbieras, kardamonas, muskato riešutas – po 0,5 arbatinio šaukštelio.

Paruošimas: viską išmaišyti. Impregnavimui – avižų pienas.

Surinkimas stiklinėje: biskvitas-impregnavimas-kremas-sausainis-impregnavimas-kremas. Viršų papuoškite graikiniais riešutais.

Beprotiškai skanus naujametinis desertas, nepakenkiantis jūsų figūrai
Prabangūs naujametiniai makaronai su apelsinų užuominomis
Ingredientai 15 vienetų: kiaušinis – du gabalėliai, migdolų miltai – 200 gramų, ryžių miltai – 80 gramų, apelsinas – vienas gabalas (jums reikės sulčių ir žievelės), saldiklis, kepimo milteliai.

Paruošimas: sumaišykite visus ingredientus, suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos. Suformuokite sausainius ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių. Svarbiausia neperdžiūti, virti iki auksinės rudos spalvos.

Ko nevalgyti Naujiesiems Gyvatės metams
Gyvatė vertina gaivumą ir natūralumą. Atostogų metu geriau apsieiti be rūkytos mėsos, dešrų, riebių ir kaloringų patiekalų. 2025 metų šeimininkė taip pat nemėgs raudonos mėsos: veršienos, kiaulienos ir jautienos. Vietoj šių produktų geriau rinktis triušieną arba paukštieną.

Ant Naujųjų metų stalo turėtų būti mažiausiai riebių ir kaloringų patiekalų. Tas pats pasakytina ir apie grietinėlės desertus.

Pupelių patiekalai gali būti sunkūs. Kaip garnyrą geriau patiekti keptas arba virtas bulves. Puikus sprendimas bus ir ant grotelių keptos daržovės.

Kaip papuošti šventinį stalą
Visų pirma, svarbu pasirinkti tinkamą spalvų schemą. Tinkamos spalvos ir atspalviai: tamsiai žalia, auksinė, juoda, tamsiai mėlyna ir bordo.

Naujųjų metų stalo indams galioja „ramios prabangos” taisyklė. Virtuvės reikmenys turi būti pagaminti iš natūralių, kokybiškų medžiagų. Idealu būtų smaragdinė arba pušinė staltiesė.

2024 metais naujametinis maisto krepšelis gerokai pabrango . Norėdami sutaupyti pinigų šventei, galite praleisti ikrus, sakė virtuvės šefas, Rusijos virėjų asociacijos narys Anatolijus Kriukovas. Parduotuves sultis jis patarė keisti naminiu kompotu, o jautieną – kiauliena ar paukštiena.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.