Šiuos agurkus išbandžiau pernai pas draugę ir labai patiko skonis. Dabar nusprendžiau ir aš juos virti.
Norėdami paruošti marinuotus agurkus, jums reikia:
Agurkus 2 valandas pamirkykite lediniame vandenyje, tada nuplaukite ir vėl 1 valandą pamerkite į ledinį vandenį. Nupjaukite visus agurkų galiukus ir uodegas, kad jie būtų švarūs ir tvarkingi.
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais. Krapus reikia nuplikyti verdančiu vandeniu.
Ant sterilaus stiklainio dugno padėkite skėtį krapų, tada česnako. Gvazdikėlius perpjaukite pusiau.
Įdėkite lauro lapą ir suberkite agurkus, sumaišytus su morkomis.
Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, tada agurkus iki kaklo supilkite šaltu, o ne virintu vandeniu.
Uždenkite virtais dangčiais.
Paimkite didelį puodą, ant dugno padėkite servetėlę ir užpilkite šiek tiek vandens. Leiskite vandeniui užvirti, dabar atsargiai įdėkite stiklainius.
Vanduo turi būti iki skardinės pečių. Nuo to momento, kai vanduo užvirs, sterilizuokite dar 3 minutes.
Specialiomis žnyplėmis (daiktais) išimkite stiklainius.
Belieka įpilti acto ir uždaryti stiklainius.
Norėdami paruošti ruošinį, jums reikės 1 litro suvartojimo. stiklainis:
agurkai – apie 200 gramų;
svogūnai – 100 gramų;
morkos – 3-4 ilgi griežinėliai;
česnakai – 1,5 skiltelės;
krapai (skėčiai) – 2 vnt.;
druska – 1 kupinas arbatinis šaukštelis;
cukraus – 2 kupinų šaukštelių;
actas 9% – 3 šaukštai. šaukštai.
lauro lapas – 1 vnt.
Agurkai pagal šį receptą nesprogsta, bus gražios skaidrios marinato spalvos.