Mėgstamą žuvies mėsą galite paruošti ir kitais būdais. Žuvies grynuoliai yra sveikesnis pasirinkimas vietoj vištienos, be to, juos labai lengva paruošti.
Greitas maistas nėra sveikas, visi tai žinome. Keptas maistas yra niokojanti bomba mūsų sveikatai, tačiau, kaip sakoma, net ir iš pažiūros žalingi dalykai mažais kiekiais nėra tokie tragiški . Bet kam leisti jiems didžiulius pinigus? Verčiau pasigaminkite lengvesnį traškių žuvies grynuolių variantą namuose.
Žuvies grynuoliams paruošti reikalingi ingredientai
Šaldyta filė yra tinkamiausias ingredientas, nes parduodamas be kaulų. Tiesiog padalinkite mėsą į vienodo dydžio gabalus ir iškart pradėkite virti. Grynuolių galite paruošti keliais variantais , tad kodėl gi vietoj dažniausiai naudojamos vištienos dėti žuvies? Ji yra subtili, skani ir mes bent jau jaučiamės geriau, kai įtraukėme žuvį į savo racioną.
- 500 g baltos žuvies filė
- 100 g kvietinių miltų
- 200 g džiūvėsėlių
- 400 g saulėgrąžų aliejaus
- 4 kiaušiniai
- Druska
- maltų pipirų
Žuvies grynuolio paruošimo procedūra
Leiskite šaldytai filė šiek tiek atsilaisvinti ir nuplaukite šaltu vandeniu. Išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite įprastais stačiakampiais gabalėliais. Žinoma, tai priklauso nuo to, kokį dydį pirkote. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį arba įberkite žolelių ar žuvies prieskonių. Paruoškite triboalo ingredientus, miltus, kiaušinius ir džiūvėsėlius. Kiaušinius pakankamai išplakite šluotele ir persijokite miltus, kad neliktų gumuliukų.
Pradėkite nuo miltų. Iš pradžių žuvį dėkite į miltus, tada į kiaušinius ir tada į džiūvėsėlius. Jei norite storesnės plutos, grįžkite prie kiaušinių ir antrą kartą prie džiūvėsėlių. Jei reikia, šiuos pagrindinius veiksmus galite pakartoti keletą kartų. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Tada sudėkite apdengtas žuvis, jos turėtų šiek tiek plaukti.
Reguliariai vartykite, kad grynuoliai tolygiai apkeptų iš visų pusių. Baigę padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Daugelio šeimininkių teigimu, žuvies grynuoliai yra daug švelnesni nei klasikiniai. Be to, jie nereikalauja nei laiko, nei finansų.