Burnoje tirpstantys įdaryti kopūstai: mano išbandytas būdas, kaip pagaminti minkštus kopūstus ir sultingą maltą mėsą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Golubcai – tai turtingą istoriją turinti slavų šalių kulinarinė tradicija. Tai patiekalas, kuriame malta mėsa, dažniausiai pagaminta iš mėsos ir ryžių, suvyniojama į kopūstų lapus. Įdaryti kopūstai dažnai siejami su namų šiluma ir šeimos bendrumo jausmu, nes juos įprasta gaminti dideliais kiekiais, kad užtektų visiems.

Įdomu tai, kad nėra vieno teisingo įdarytų kopūstų recepto

.

Kiekviena šeimininkė, o kartais ir visas regionas, daro savų pakeitimų ir priedų, todėl kiekvienuose namuose kopūstų skonis yra unikalus. Kažkas į faršą deda daugiau prieskonių, kažkas eksperimentuoja su padažu, o kažkas naudoja specialios rūšies ryžius.

Taip pat skiriasi ir įdarytų kopūstų dydis. Kai kur mėgstama gaminti mažas, tvarkingas porcijas, vadinamuosius vieno kąsnio kopūstus, o kitur – didelius kopūstų suktinukus, kuriuos reikia kruopščiai paruošti

:

  • Mėsa – 1 kg;
  • kopūstai – 2 kg;
  • Svogūnai – 500 g;
  • Česnakas – 7 skiltelės;
  • Bazilikas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Dzira – 1 šaukštelis;
  • Ajika – 1 šaukštelis;
  • čiobrelis – 1 šaukštelis;
  • Apvalūs ryžiai – 100 g;
  • pomidorų pasta – 120 g;
  • Pomidorai – 250 g;
  • Žolelės – 100 g;
  • Sviestas – 50 g;
  • Druska – 1 šaukštelis.

Įdarytų kopūstų paruošimas:

Per mėsmalę pertrinkite mėsą ir 300 g svogūnų. Į mėsą suberkite krapus, petražoles ir kalendras, supilkite bazilikus, Dirvą, Adžiką, čiobrelius ir ryžius, gerai išmaišykite.

Jei mėsa sausa, palaipsniui į ją įpilkite 200 ml šalto vandens.

Iš kopūstų pašalinkite šerdį ir sudžiūvusius lapus

Taip pat skaitykite:  Šių salotų žiemai visada pakuoju po 30 stiklainių: vasarį nieko nebelieka. Jums tikrai patiks

ir sudėkite juos į puodą su vandeniu. Užvirinkite kopūstą, virkite porą minučių, tada šiek tiek apverskite ir virkite dar porą minučių.

Palaipsniui pašalinkite kopūsto lapus

.

Jie turėtų patys nusiimti nuo kopūsto. Kas 1,5 minutės apverskite šakute ir atskirkite lapus

. Nuo kiekvieno lapo pašalinkite tirščius

.

Didelius lapus padalykite į dvi lygias dalis

. Mažuosius kopūstų lapus sudėkite ant keptuvės dugno. Į vidutinius ir padalytus didžiuosius lapus sudėkite faršą ir suvyniokite į ritinėlius arba vokus.

Įdarytus kopūstus sudėkite ant keptuvės dugno

.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje su sviestu

. Į svogūną įpilkite pomidorų pastos ir lengvai pakepinkite.

Į keptuvę su svogūnais supilkite 200 ml verdančio vandens, išmaišykite ir užvirinkite

.

Į padažą įberkite apie ½ šaukštelio druskos.

Голубцы, которые тают во рту: мой проверенный способ, чтобы капуста стала нежной, а фарш — сочным

Padažą supilkite į keptuvę su įdarytais kopūstais. Padažo sluoksnį uždenkite kopūsto lapu, o tada plokščia lėkšte. Virkite įdarytus kopūstus 40 minučių po dangčiu ant vidutinės ugnies.

Голубцы, которые тают во рту: мой проверенный способ, чтобы капуста стала нежной, а фарш — сочным

Gausite minkštus, sultingus įdarytus kopūstus. Šis patiekalas tinka bet kokiai progai, jis sotus, aromatingas ir gali būti gaminamas iš bet kokios mėsos.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *