Yra daug obuolių pyragų receptų, bet mums patinka šis, nes jis greitai paruošiamas, nereikalauja daug ingredientų ir vizualiai atrodo labai gražiai. Padėjus tokį pyragą ant stalo norisi iš karto paragauti, nes labai skanu.
Ingredientai:
2 obuoliai;
250 g miltų;
100 g cukraus;
2 kiaušinių;
100 ml augalinio aliejaus;
100 ml šilto pieno;
12 g kepimo miltelių;
1 pakelio vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
Ingredientai kremui:
250 ml pieno;
50 gramų cukraus;
1 kiaušinis;
1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo.
Paruošimas:
Pirmiausia paruošime grietinėlę į gilią keptuvę supilkite 250 ml pieno ir įberkite cukraus.
Viskas, ko jums reikia iš kiaušinio, yra trynys. Pridėkite jį prie likusių ingredientų. Taip pat nepamirškite apie kukurūzų krakmolą.
Suberkite vieną šaukštą miltų ir gerai išmaišykite šluotele. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
Kai kremas sutirštės, galite nukelti nuo ugnies ir įberti vieną pakelį vanilinio cukraus.
Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite atvėsti.
Į gilų indą įmuškite du vištienos kiaušinius, įpilkite 100 gramų cukraus ir žiupsnelį druskos. Plakite mikseriu iki baltumo.
Supilkite 100 ml augalinio aliejaus ir šilto pieno ir toliau plakite. 250 gramų miltų su kepimo milteliais pertrinkite per sietelį. Sumaišykite visus ingredientus kartu naudodami tą patį maišytuvą.
Apvalią kepimo formą išklokite pergamentu. Gautą tešlą paskirstome ir tolygiai paskirstome per visą paviršių.
Perkelkite kremą į konditerinį maišelį, nupjaukite kampą ir gražiai išspauskite ant viršaus spiralės pavidalu.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos ilgomis siauromis riekelėmis. Įdėkite juos į tarpus tarp kremo.
Įdėkite į orkaitę, pašildytą iki šimto aštuoniasdešimt laipsnių keturiasdešimt minučių.
Kai paruošite, atsargiai išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Pyragas atrodo kaip iš filmo, labai skanus ir aromatingas.
Šis patiekalas idealiai tinka kaip skanėstas naujai atvykusiems svečiams arba šeimos arbatos vakarėliui.