Receptas jau seniai populiarus dėl to, kad pyragas išeina minkštas ir purus, o trapios tešlos niekad nepavyksta. Galite pagaminti ne tik obuolių įdarą, bet ir bet kokį kitą pagal savo skonį. Tortas su šokoladiniu glajumi puikiai dera su arbata.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 3 vnt;
cukraus ir sviesto po 200 g;
grietinės, 2 šaukštai;
kepimo milteliai, 10 g;
miltai, 600 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
obuoliai, 7 vnt;
cukrus, 100 g;
cinamono ir graikinių riešutų.
Norėdami paruošti glazūrą, paimkite :
cukraus ir kakavos po 3 v.š.;
pienas, 6 šaukštai;
sviesto, 10 g.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite plaktuvu arba mikseriu.
Sudėkite grietinę ir minkštą sviestą, išmaišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis suberkite į masę.
Minkykite tirštą, minkštą, elastingą tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite 1 valandai.
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir smulkintais graikiniais riešutais pagal skonį.
Padalinkite tešlą į 3 dalis.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir pabarstykite miltais.
Sudėkite tešlą ir iškočiokite į formą.
Ištepkite šiek tiek įdaro.

Viršų uždenkite antruoju iškočiotu tešlos gabalėliu ir vėl tolygiai paskleiskite įdarą.
Uždenkite trečiąja tešlos dalimi, atsargiai nupjaukite perteklių ir nelygias tešlos dalis.
Visą pyragą su iešmeliu padarome dūrius.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Paruoškite glajų iš ingredientų.
Atvėsusį pyragą užpilkite glajumi ir palikite kurį laiką, kad šokoladas sustingtų.

Pyragas bus labai skanus ir aromatingas, minkštas ir švelnus. Jei norite, kad jis būtų dar originalesnis, išplakite grietinę su cukraus pudra, užtepkite grietinėlę ant pyrago ir užpilkite glajumi.

