Toks greitas ir lengvas užkandis. Jūsų šeimai tai tikrai patiks. Taip pat gaminu šį patiekalą net šventiniam stalui – patiekalas atrodo gražiai, labai aromatingai ir apetitiškai. Tiesiog išbandyk tai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
virtos bulvės, 5 vnt;
kiaušinis, 1 vnt;
svogūnas, 2 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
miltų, 2 v.š.;
maltos vištienos, 250 g;
kiaulienos sprandinė, 150 g;
sūris, 200 g;
taukų, 200 g;
majonezo, 1 - 2 v.š.
Virimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.
Bulves paverskite bulvių koše. Sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.
Suberkite miltus ir šaukštu minkykite tešlą.
Patarimas : iš šios tešlos galite gaminti ne tik sūrio pyragus, bet ir zrazy su įvairiais įdarais.
Svogūną smulkiai supjaustykite.
Mėsą supjaustykite gabalėliais. Jei imate ir lašinius (200 g), tada ir lašinius smulkiai supjaustykite.
Faršą sumaišykite su svogūnu, majonezu, druska, pipirais, taukais ir mėsa.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir lengvai patepkite aliejumi.
Tešlą padalinkite į gabalėlius, iškočiokite į rutuliukus ir išverskite į papločius – mini picas.
Įdėkite jį į formą. Padarykite įdubą pirštais.
Į ertmę dėkite šiek tiek mėsos įdaro, aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame apie 20 – 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Šiuos sūrio pyragus patiekiu karštus – antrą dieną jie nebebus tokie kvapnūs ir sultingi.
Į faršą galite dėti grybų, daržovių, česnako ir kitų produktų.
