Bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Jis naudojamas ruošiant įvairius patiekalus, nuo paprastų iki sudėtingų. Bulvėse gausu maistinių medžiagų.
Bulvės kilusios iš Pietų Amerikos, kur jas maždaug prieš 10 tūkstančių metų prijaukino indėnai. Ispanijos konkistadorų dėka bulvės į Europą atkeliavo XVI amžiuje. Iš pradžių europiečiai įtariai žiūrėjo į bulves, tačiau laikui bėgant jos tapo populiariu maisto produktu. Petro I dėka bulvės Rusijoje atsirado XVII amžiaus pabaigoje.
Šiandien bulvės auginamos daugelyje pasaulio šalių ir yra vienas iš pagrindinių maisto produktų. Papasakosime jums paprastą bulvių virimo receptą.
Ingredientai:
bulvės – 1 vnt .;
druskos;
juodieji pipirai;
augalinis aliejus.
Bulvių kepimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, tada supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir dėkite ant jos bulvių juosteles.
Sudėkite šiaudelius arčiau vienas kito, kad susidarytumėte plokščią pyragą. Bulvinį blyną apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, nepamirškite įberti druskos ir pipirų.
Rezultatas – greitas ir paprastas bulvių pyragas, pagamintas iš minimalių ingredientų.
Tinka vartoti su mėsa, žuvimi ir daržovėmis.