Įdaro pagalba visada galite pakeisti ir paįvairinti bulvių skiltelių skonį. Galima naudoti įvairius įdarus – grybų, daržovių, sūrio, žalumynų. Siūlome labai skanių bulvių su vištienos kepenėlėmis ir kiaušiniu receptą. Kepenėles, pakeptas su svogūnais, sutrinkite į tyrę ir sumaišykite su griežinėliais pjaustytais kiaušiniais. Toks įdaras pasirodo švelnus, idealiai tinka bulvių tešlai.
Ingridientai:
- Bulvės 400 g
- Miltai 100-150 g
- Druska pagal skonį
- Vištienos kepenėlės 250 g
- Svogūnai 2 vnt
- Vištienos kiaušinis 1 vnt
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Alyva
Žingsnis po žingsnio virimo receptas:
- Bulves nulupkite, sudėkite į keptuvę su vandeniu, padėkite ant ugnies. Į vandenį įpilkite druskos, virkite bulves 15-20 minučių. Visą sultinį nupilkite, gumbus grūstuve sutrinkite į tyrę. Bulvių košę šiek tiek atvėsinkite, nes į karštą mišinį reikės daug daugiau miltų.
- Suberkite kvietinius miltus. Priklausomai nuo bulvių rūšies, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau, todėl dėkite juos dalimis.
- Rankomis minkykite minkštą, elastingą bulvių tešlą. Kad neliptų prie rankų, tešlą ir delnus patepkite aliejumi.
- Atskirai paruoškite įdarą. Vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite riebalus ir plėvelę, supjaustykite gabalėliais. Pirmiausia keptuvėje aliejuje pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Troškinkite daržoves 5 minutes, kol suminkštės ir taps skaidrios. Po to į svogūną suberkite kepenėles, pavirkite dar 15 minučių, kol kepenėlės bus paruoštos. Pabaigoje mišinį pabarstykite druska ir maltais pipirais.
- Apkeptas kepenėles su svogūnais šiek tiek atvėsinkite, perleiskite per mėsmalę arba sutrinkite trintuvu. Kiaušinį iš anksto kietai išvirti, supjaustyti kubeliais, supilti į kepenų masę, išmaišyti. Jei reikia, įberkite druskos ir maltų pipirų
- Bulvių masę padalinkite į lygias 70-80 g svorio dalis, susukite į rutuliukus.
- Iš kiekvieno pavyzdžio suformuokite plokščius paplotėlius, dėkite apie 1 valg. l. užpildai
- Tada sujunkite pyragėlių kraštus, kad įdaras būtų viduje. Suteikite gaminiams pailgą arba apvalią formą, kaip norite.
- Ir kepame keptuvėje iki auksinės spalvos.
Skaniai pavalgykite, draugai!
Jei patiko receptas, spausk like ir pakomentuok ar gaminsi! Pasidalinkite su draugais, esu tikras, kad toks patiekalas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kepenų!