Bulvės su svogūnais skanesnės nei mėsos. Paimkite 3 kiaušinius ir 4 bulves: paprasta, pigu ir labai skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip dažnai gaminate pyragus? Greičiausiai pyragaičiai perkami parduotuvėse arba ruošiami tik šventėms. Šiuolaikine prasme tortas – saldus desertas su grietinėle. Tačiau sovietinėje virtuvėje buvo ir kitų pyragų variantų, labiau patenkinančių.

Pavyzdžiui, daugelis žino kepenų pyragą ir blynus. Nors yra ir bulvių pyragas. Jis gaminamas iš kelių bulvių pyragų sluoksnių. Paruošti šie paplotėliai primena bulvinius blynus.

Šventėje tokių pyragų nepatieksi. Tačiau jie gali pagaminti gerus pietus ar vakarienę. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti bulvių pyragą.

Ingredientai bulvių pyragui:

svogūnai – vnt.;
kiaušiniai – 3 vnt .;
bulvės – 4 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
miltai – 4 šaukštai;
Vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;
mocarela – 150 g.
Bulvių pyrago paruošimas:

Smulkiai sutarkuokite svogūną ir sumaišykite su kiaušiniais. Nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka.

Sudėkite bulvių mišinį į kiaušinių mišinį, pagal skonį pasūdykite ir pipirai. Sumaišykite bulves su svogūnu ir kiaušiniu.

Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Kiekvieną vyšninį pomidorą perpjaukite per pusę.

Pomidorus sutarkuokite smulkia tarka ir nuimkite žievelę. Smulkiai supjaustykite petražoles pagal skonį.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka, supilkite į pomidorų masę kartu su petražolėmis ir išmaišykite.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite bulvių tešlos pyragus po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Įdarą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną dalį dėkite ant atskiro blyno.

Tortą surenkame iš blynų su įdaru. Pyragą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Šį pyragą geriausia patiekti šiltą. Pasirodo, tai labai skanus pyragas iš bulvių ir sūrio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.