Bulvės su šonine orkaitėje. Paprastas, bet neįtikėtinai skanus ir sotus patiekalas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvės su įvairiais įdarais yra labai įdomus patiekalas, kuris gali tapti gatvės maistu iš NVS. Deja, keptų bulvių su įdarais aktualumas buvo prarastas ir dabar yra tik nedaugelis įstaigų, turinčių tokią koncepciją.

Tačiau daugelis žmonių ruošia bulves su priedais namuose. Tai labai prieinamas patiekalas, kurį lengva pakartoti. Tikriausiai savo šaldytuve turite visus ingredientus, kurių reikia keptoms bulvėms su šonine.

Jį paruošti nesunku, o tai labai patenkinama.

Mes jums pasakysime, kaip kepti bulves su šonine orkaitėje.
Ingridientai:

Didelės bulvės – 3 vnt.;
Druska – ⅓ šaukštelio;
Kumpis arba šoninė – 120 g;
Sūris – 120 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Krapai – krūva;
Sviestas – 30 g.
Bulvių su šonine paruošimas:

Kiekvieną bulvę suvyniokite į foliją ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje 50-70 minučių. Šoninę smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite žalius svogūnus ir krapus.

Iškeptų bulvių nededame kartu su ja, o gumbus išpjauname išilgai. Ant plokščios bulvės dalies padarome skersinius įpjovimus, minkštimą sutriname šakute.

Bulvių vidų pasūdykite, pipiruokite, sumaišykite su sviestu. Bulvių minkštimą pabarstykite svogūnais ir krapais, išdėliokite sūrį ir kumpį.

Bulves su įdaru kepkite 5 minutes 210 laipsnių temperatūroje.

Rezultatas – skanios bulvės ir šoninė. Galite virti vakarienei vietoj įprastos tyrelės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.