Pyragai ruošiami daugelyje šeimų, naudojant visiškai skirtingus receptus. Bet koks tešlos ir įdaro pakeitimas lemia visiškai naują pyragų tipą. Dėl to šį patiekalą sunku padaryti nuobodu ir nuobodu.
Receptą, apie kurį kalbėsime, galima pavadinti tinginiu, nes taip paruošti pyragus bus daug lengviau.
Kiekvienas gali pakartoti šį patiekalą.
Ingredientai pyragams:
Bulvės – 700 g;
malta mėsa – 400 g;
Svogūnai – 1 vnt;
Pomidoras – 1 vnt;
Kiaušinis – 2 vnt.;
Miltai – 500 g;
Druska, malti juodieji pipirai, paprika, česnakai – pagal skonį.
Tinginių pyragų gaminimas:
Svogūną ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, išvirkite bulves.
Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Į svogūną suberkite faršą ir toliau kepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami 5 minutes.
Po to į mėsos mišinį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, pomidorų ir spausto česnako. Kepkite mėsos masę, kol išgaruos drėgmė.
Bulves sutrinkite trintuvu ir sudėkite kiaušinius, keptą faršą ir miltus, nepamirškite pasūdyti, ingredientus gerai išmaišykite.
Rankas patepkite augaliniu aliejumi arba vandeniu, nes bulvių tešla labai lipni. Formuojame ovalo formos graikinio riešuto dydžio pyragėlius.
Pyragėlius sudėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Šis įprastų pyragų ruošimo būdas sutaupys laiko. Tuo pačiu metu receptas jokiu būdu nėra prastesnis už kitas skonio galimybes.