Brizolės su malta mėsa ir cukinija. Lengva ir paprasta: pirštus laižantis gėris

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Brisole yra patiekalas, turintis įdomią kilmės istoriją. Tai plonas mėsos sluoksnis, apkeptas kiaušinyje ir miltuose bei įdarytas daržovėmis, grybais arba sūriu.

Yra kelios brizolės kilmės versijos

.

Viena iš jų teigia, kad šis patiekalas buvo išrastas XX a. septintajame dešimtmetyje SSRS. Tuo metu tai buvo supaprastinta Kijevo stiliaus kotleto versija. Dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo brizolė greitai išpopuliarėjo tarp sovietinių piliečių.

Šiandien ji ruošiama pagal įvairius receptus, pridedant įvairių ingredientų ir kuriant naujas variacijas. Tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs – tai visada skanus ir sotus patiekalas, tinkantis ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.

Ingredientai: 1:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • miltai – 2 valg;
  • pieno – 250 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Vištienos filė – 350 g;
  • cukinija – ½ vnt;
  • sūris – 200 g;
  • žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • majonezas – 2 šaukštai.

Brizolių paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite miltus ir druską, išmaišykite. Į tešlą supilkite šiltą pieną, supilkite į įkaitintą keptuvę ir kiekvieną blyną apkepkite iš vienos pusės.

Įdarui vištienos filė sumalkite į maltą mėsą

.

Cukiniją ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su malta

mėsa. Petražoles ir žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su likusiu įdaru, užpilkite majonezu. Įdarą sudėkite į blynelius, vidų užklijuokite vokeliu.

Бризоли с фаршем и кабачком. Готовлю легко и просто: пальчики оближешь
Nuotrauka: www.youtube.com
Бризоли с фаршем и кабачком. Готовлю легко и просто: пальчики оближешь
Nuotrauka: www.youtube.com

Dedame brizolę į kepimo formą, kepame 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Tada brizolę įtriname sūriu ir kepame dar 10 minučių.

Taip pat skaitykite:  Aš imu kefyrą ir 1 kiaušinį. Kvepiantis chačapuris per 15 minučių: labai skanus ir greitas receptas
Бризоли с фаршем и кабачком. Готовлю легко и просто: пальчики оближешь
Nuotrauka: www.youtube.com

Rezultatas – sotūs ir sultingi brizolai. Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai iš cukinijų ir vištienos.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *