Braškių gėrimas: ryškus, skanus ir aromatingas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ką daryti, jei jau pabodo paprasti gėrimai, norisi kažko naujo, sveiko ir iš tų ingredientų, kurie yra po ranka? Braškių gėrimas yra gera idėja. Kviečiame išbandyti šį receptą praktiškai.

Skardinių skaičius tiesiogiai priklausys nuo braškių skaičiaus. Suskaičiavome gramais, kiek reikia vieno litro indelio, kad gautume sodrų ir aromatingą gėrimą.

Ingridientai:

250 g braškių;
80 gramų cukraus;
Verdantis vanduo.

Paruošimas:

Pirmiausia nuplaukite uogas ir pašalinkite nuo jų žalias lapines dalis. Iš viso turime du kilogramus braškių.

Imame švarius 1 litro talpos stiklinius indus. Kiekvienam stiklainiui skaičiuojame po 250 gramų braškių. Piltuvu įpilkite 80 gramų cukraus.

Supilkite verdančiu vandeniu, kol pasieks kaklą. Viską uždenkite dangteliais ir sandariai susukite, galite naudoti rankšluostį.

Iš viso gavome 8 skardines. Padėkite juos ant rankšluosčio ir uždenkite šilta antklode. Palikite gėrimą 24 valandas. Laukiame, kol visiškai atvės.

Kompotas iš skaidraus pavirto į ryškiai raudoną. Tokius produktus vėsioje vietoje galima laikyti ištisus metus, tai gana geras laikotarpis uogų kompotui. Smagu bus gerti žiemą, kai jau praėjo derlius, o kitas dar negreitai.

Pagrindinės laikymo sąlygos: sandariai uždaryti stiklainius be galimybės patekti orui. Pradžiuginkite save ir savo artimuosius. Gero apetito.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.