Pagoniška šventė Maslenitsa siejama su blynais. Apie šią šventę praeityje sklando daugybė legendų ir mitų, susijusių su ritualais. Dabar mums Maslenitsa yra blynų šventė. Kulminacija – atvaizdo sudeginimas ugnyje.
Tačiau anksčiau Maslenitsa buvo laikoma svarbia švente. Slavai tikėjosi, kad tinkamai švęsdami turės gerą derlių. Blynai buvo kepami kaip auka deivei Ladai šiems tikslams.
Blynai, beje, yra vienodi ir senovėje, ir dabar. Sudedamųjų dalių skirtumai yra minimalūs. Tai tikrai senovinis patiekalas, perduotas mūsų protėvių. Mes jums pasakysime, kaip virti pieno ir kremo blynus.
Pieninių blynų ingredientai:
- Pienas – 500 ml;
- Miltai – 200 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Pieno blynų paruošimas:
Pieną įkaitinkite puode iki 40 laipsnių. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps.
Į kiaušinius pamažu supilkite šiltą pieną, persijokite miltus ir išmaišykite blynų tešlą. Pabaigoje į tešlą supilkite augalinį aliejų ir plakite mikseriu 10 sekundžių.
Palikite tešlą šiltai 30 minučių. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens. Kai ant paviršiaus susidaro vandens karoliukai, galite kepti blynus.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, supilkite kaušelį tešlos ir apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Ingredientai kreminiams blynams:
- Pienas – 250 ml;
- Verdantis vanduo – 250 ml;
- Miltai – 300 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt.;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 4 šaukštai.
Varškės blynų paruošimas:
Pieną įkaitinkite puode iki 40 laipsnių. Dubenyje mikseriu išplakite kiaušinius su granuliuotu cukrumi ir druska iki vientisos masės.
Į kiaušinių masę įsijokite miltus, supilkite pieną ir plakite mikseriu. Į tešlą pamažu pilkite verdantį vandenį ir toliau maišykite tešlą.
Pabaigoje į tešlą supilkite augalinį aliejų ir plakite mikseriu 10 sekundžių. Tešlą pusvalandžiui palikite šiltoje vietoje.
Į įkaitintą keptuvę įlašinkite lašelį augalinio aliejaus, supilkite tešlą iš samčio ir palaukite, kol viršus sustings, o apačia paruduos. Apkepkite antrąją blyno pusę iki auksinės rudos spalvos.