Pagal šį receptą galite pagaminti purius ir minkštus blynus. Svarbiausia yra laikytis visų patarimų ir jums pasiseks.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas kefyras, 500 ml;
kiaušinis, 1 vnt.;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, 0,5 šaukštelio;
miltų, apie 400 g;
soda, 1 šaukštelis;
vyšnios.
Virimo procesas
Kiaušinį sumaišyti su druska ir cukrumi, vanile, išmaišyti šluotele.
Į kiaušinių masę supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite, minkykite. Patikrinkite storį, kad įsitikintumėte, jog mišinys yra tirštas, vienalytis ir be gabalėlių.
Įpilkite soda ir greitai viską išmaišykite. Iš karto pamatysite sodos reakciją fermentuoto pieno aplinkoje. Palikite tešlą 15 minučių.
Galite paimti vyšnias, pašalinti kauliukus ar kitas uogas ir vaisių gabalėlius.
Tešlos nebemaišome, tik šaukštu semiame ir išdėliojame ant blynų.
Ant tešlos dėkite vyšnias, uždenkite keptuvę dangčiu ir porą minučių pakepinkite ant silpnos ugnies.
Ant viršaus dėkite dar šiek tiek tešlos, blynus apverskite ir apkepkite kitą blynų pusę.
Taip gaunami purūs blynai su uogų įdaru.
Purius blynus patiekite su grietine ar medumi, jei gaminate be uogų įdaro, naudokite šokoladinį užtepėlę.