Blyneliai „Šeši šimtai” su skaniu ir sočiu įdaru. Gaminu tik didelėms šventėms

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai su grybais ir vištiena – tradicinis rusiškas patiekalas, kuriame dera mėgstami rusiškos kulinarijos elementai: ploni blynai ir sotūs įdarai. Tokie blyneliai gali tapti ir jaukiu naminiu skanėstu, ir gardžiu patiekalu šventiniam stalui, įnešančiu šilumos ir komforto atmosferą bet kokiai šventei.

Pagrindinis grybų ir vištienos blynų patrauklumas yra jų universalumas. Pagal klasikinį receptą paruošti blynai yra minkšti ir elastingi, puikiai tinka įvairiems įdarams. Grybai kartu su vištiena sukuria sodrų ir harmoningą skonį, puikiai papildantį tešlos švelnumą.

Ingredientai tešlai:

kefyras – 200 ml;
kiaušiniai – 3 vnt .;
gazuotas vanduo – 200 ml;
miltai – 200 g;
druska – 1 šaukštelis;
cukrus – 1 šaukštelis;
sviestas – 3 šaukštai.
Užpildo ingredientai:

pievagrybiai – 300 g;
virta vištienos mėsa – 200 g;
grietinėlė – 100 g;
druska – ½ šaukštelio.
Blynų su grybais ir vištiena gaminimas:

Kiaušinius įmušame į dubenį su kefyru, suberiame druską, cukrų, miltus, išmaišome ir užpilame gazuotu vandeniu. Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą, visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Įdarui pievagrybius smulkiai supjaustykite ir pirmiausia apkepkite sausoje keptuvėje, o po to su sviestu. Vištienos mėsą smulkiai supjaustykite, suberkite į grybus ir taip pat apkepkite.

Į įdarą supilkite grietinėlę, pasūdykite ir kepkite, kol išgaruos drėgmė. Ištepkite blynų keptuvę augaliniu aliejumi ir kepkite joje plonus auksinius blynus.

Jei norite, ant kiekvieno blyno vidurio pirmiausia uždėkite grietinėlės sūrio, o tada užpilkite įdaru.

Įdarą blynų viduje užklijuojame voku.

Rezultatas – skanūs blyneliai, įdaryti grybais ir vištiena. Tai sotus patiekalas, tinkantis vakarienei ar pietums.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.