Vieni mėgsta valgyti blynus atskirai nuo bet kokių įdarų, o kiti, atvirkščiai, nemato prasmės šiame patiekale be mėsos, kiaušinių ar sūrio viduje. Jei nebandėte vynioti į blynus jokio įdaro, tai tikrai turėtumėte padaryti. Šis gaminimo būdas padaro blynus daug sodresnius ir skanesnius. Daugelis teigia, kad įdėję mėsos įdaro negali kitaip suvokti blynų.
Ingredientai blynams su mėsa:
pienas – litras;
sviestas – 50 g;
vištienos kiaušiniai – 5 vnt .;
žalieji svogūnai – 4 šaukštai. l.;
miltai – 500 g;
druska – 1,5 šaukštelio;
cukrus – a.š. l.;
augalinis aliejus – 70 ml;
svogūnai – vnt.;
malta mėsa – kg.
Blynų su mėsa gaminimas:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. 20 ml saulėgrąžų riebalų pakepinkite svogūną iki skaidrumo, tada į keptuvę sudėkite faršą. Virkite įdarą 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Tada į faršą įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir užpilkite 70 ml vandens. Virkite ant stiprios ugnies, kol vanduo visiškai išgaruos iš mėsos.
Baigiant kepti faršą, nupilti 20 ml vandens, sumaišyti su visa mase ir išjungti ugnį.
Nepamirškite visą laiką maišyti įdaro, kitaip jis sudegs.
Į indą su išdaužtais kiaušiniais supilkite pusę viso pieno kiekio, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite produktus. Dalį miltų supilkite į kiaušinių masę ir išplakite. Pamažu įdėkite antrąją biraus produkto dalį, taip pat sumaišykite su kiaušinių mase.
Baigiant ruošti blynų tešlą, į indą supilti saulėgrąžų riebalus. Tešlą dar kartą sumaišykite su sviestu ir palikite uždengtą 10 minučių.
Keptuvėje ištirpinkite 25 gramus sviesto ir paruoškite blynus. Blyną iš vienos pusės kepkite 30 sekundžių, iš kitos 20 sekundžių – daugiau nereikia.
Supjaustykite žalius svogūnus ir sudėkite į mėsos įdarą. Į blyno centrą dėkite įdarą ir suvyniokite į voką.
Kiekvieną voką apkepkite svieste iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus.
Galite pagaminti daug panašių blynų su skirtingais įdarais. Tačiau mėsa laikoma pati sočiausia ir skaniausia tarp namų ūkio narių.