Blynai šilkiniai kaip voratinkliai. Visai tokias, kaip jas gamindavo mūsų močiutės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mes visi mėgstame blynus – ir vaikai, ir suaugusieji. Pavyzdžiui, jie puikiai tinka su namine slyvų uogiene su žiupsneliu cinamono. Išbandykite mano močiutės blynus. 

Ar prisimeni gardžių, kvapnių ir tobulo skonio blynų kvapą, kuriuos pusryčiams gamindavo tavo močiutė? Taip ir darau, todėl parengėme receptą tiems, kurie mielai prisimena savo močiutės blynus, ar net tiems, kurie to neprisimena . Blynai yra lengvi, lankstūs ir visiems patiks . Arba pietums, arba vakarienei. Pertepkite juos marmeladu, šokoladu ar varške. Ir jei norite, kad jie būtų sūrūs, atsisakykite cukraus.

Paruoškite šiuos ingredientus

  • 2 stiklinės nenugriebto pieno
  • 2 stiklinės paprastų miltų
  • 1 puodelis verdančio vandens
  • 1 maišelis vanilinio cukraus
  • 4 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 4 gabalėliai kiaušinių
  • žiupsnelis druskos

Skanių blynų gaminimo procesas

Paruoškite gilų dubenį ir pirmiausia į jį įmuškite kiaušinius, kuriuos, pavyzdžiui, plakite šluotele arba rankiniu mikseriu. Tada įberkite žiupsnelį druskos, cukraus pudrą, vanilę ir toliau plakite. Paruoškite karštą vandenį, kurį dalimis supilsite į kiaušinius . Išplakti ir įpilti vandens. Jei į kiaušinius įpylėte karšto vandens iš karto, kiaušiniai iškeptų ir galėtumėte juos tiesiog išmesti. 

Išplakę kiaušinius ir vandenį dalimis supilkite pieną ir krakmolą, tada miltus. Išplakti, kad nesusidarytų gumuliukų. Šie blynams netiktų, nes valgytumėte žalius miltus. Kai gausite vientisą tešlą, paruoškite negilią keptuvę , geriausia specialią blynams. Pavyzdžiui, jo kraštai yra tik centimetro aukščio. 

Blynų kepimas ir patiekimas

Įkaitinkite negilią keptuvę, kad blynai iškart pradėtų kepti. Jis turi būti ne per šiltas, bet ir ne per šiltas. Jei labai karšta, blynai sudegs. Nepamirškite keptuvės aptepti, pavyzdžiui, sviestu, jos bus švelnesnio skonio . Paimkite samtį tešlai semti ir plonu sluoksniu paskleiskite ant keptuvės.

Naudodami samtį, po mažiau nei minutės arba kai tik pradeda formuotis oro burbuliukai, apverskite blyną kiaurasamčiu. Kai blyneliai apkeps iki auksinės spalvos, galėsite patiekti iš karto. Užtepkite juos, pavyzdžiui, varške, uogiene ar marmeladu . Susukite juos įprastu būdu ir papuoškite, pavyzdžiui, plakta grietinėle, kakava ir sezoniniais vaisiais. Persikai ar braškės yra puikaus skonio.  

Patiko? Pasidalink! Ačiū.