Blynai tapo skanių ir sveikų pusryčių etalonu. Tai universalus patiekalas, kurį galima derinti su daugybe priedų. Pavyzdžiui, blynai valgomi su grietine, uogiene, konservais, ikrais, svogūnais ir kiaušiniais, malta mėsa ir kitais priedais. Net su žuvimi ir sūriu blynai gali būti puikūs.
Šis paprastas patiekalas atkeliavo pas mus iš tolimos pagoniškos praeities. Senovėje blynai buvo saulės simbolis ir buvo gerbiami slavų. Krikščionybei atėjus pas pagonims, blynai prarado savo buvusią didybę. Tačiau jie liko aktualūs krikščionims, nes buvo skanus ir paprastas patiekalas.
Papasakokime, kaip galite gaminti blynus šiuolaikiniame pasaulyje.
Ingredientai blynams:
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – 1/3 šaukštelio;
cukrus – 3 šaukštai;
vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
miltai – 150 g;
pienas – 500 g.
Blynų ruošimas:
Į dubenį išmuškite kiaušinius, įpilkite druskos, granuliuoto cukraus ir vanilinio cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiais ingredientais, supilkite augalinį aliejų.
Į mišinį dalimis supilkite miltus, minkykite tešlą be gabalėlių. Į tešlą dalimis lygiai taip pat supilkite šiltą pieną ir palaipsniui išmaišykite.
Palikite tešlą 15-20 minučių po rankšluosčiu šiltoje vietoje. Blynus apkepkite keptuvėje su lašeliu augalinio aliejaus.
Kai blynas yra sustingęs iš vienos pusės, o kraštai apskrus, galite jį apversti į kitą pusę.
Prieš kiekvieną naują blyną nepamirškite išmaišyti tešlos, kad miltai nenusėstų ant dugno.
Kiekvieną dieną gausite gražių, skanių blynų.