Tai vienas iš senų receptų, kurį žino daugelis. Tačiau vis tiek yra tokių, kuriems tai bus stebuklas. Baklažanų paštetas su varške gali būti naudojamas sumuštiniams arba kaip užkandžių vyniotinių ir pyragų įdaras. Išbandykite, jums tikrai patiks patiekalo originalumas ir originalumas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
baklažanai, 400 g;
saldžiosios paprikos, 2 vnt;
svogūnas, 1 vnt;
varškės, 120 g;
česnako, 1 skiltelės;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
druska, pipirai, kalendra, krapai, petražolės, kmynai.
Virimo procesas
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus. Kepkite, kol beveik iškeps, ir suberkite gabaliukais supjaustytą saldžiąją papriką.
Išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes ant silpnos ugnies.
Baklažanus supjaustykite gabalėliais ir dėkite į keptuvę maišydami.
Smulkiai tris arba supjaustykite česnaką, permeskite per presą – darykite kaip norite. Įpilkite į daržoves ir įpilkite šiek tiek vandens.
Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 7 minutes.
Įberkite pipirų ir druskos pagal skonį, prieskonių, žolelių, troškinkite dar 1 – 2 minutes.
Masę atvėsinkite ir kartu su varške sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Dedame į indą su dangteliu ir dedame į šaldytuvą porai valandų, kad atvėstų.

