Be verdančio vandens, be acto, be konservantų! Agurkai plastikiniame butelyje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie agurkai išeina lygiai taip pat, kaip marinuoti statinėje. Tačiau didžioji dalis fermentacijos vyksta plastikiniame butelyje.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– agurkai;

– petražolės ir krapai, salierai;

– serbentų ir vyšnių lapai;

– Lauro lapas;

– aitriosios paprikos pagal skonį;

– česnakai;

– druska, 1 kg 10 litrų vandens.

Virimo procesas

Agurkus gerai nuplaukite.

Patarimas: imkite mažus agurkus, kurie lengvai tilps į 5 litrų plastikinio butelio kaklelį.

Ištirpinkite druską vandenyje – pažiūrėkite į agurkų skaičių ir apskaičiuokite marinato kiekį.

Į 5 litrų plastikinius butelius sumeskite lauro lapus, vyšnių ir serbentų lapelius, česnako skilteles, aitriosios paprikos gabalėlius, salierus, petražoles, krapus.

Sudėkite agurkus ir užpilkite marinatu po kaklu.

Uždenkite butelius dangteliais ir sudėkite į dėklą, kad skystis ištekėtų.

Palikite 2-3 savaites.

Iš butelių nupilkite sūrymą, o agurkus kelis kartus perplaukite švariu šaltu vandeniu.

Patarimas:gerai suplakite butelius, kad pašalintumėte baltus žalumynų ir agurkų likučius.

Po kaklu pilame švarų vandenį, užsukame dangtį ir paliekame 5 dienoms – jei rūgimo procesas atsinaujina, išleidžiame orą ir siunčiame į rūsį 1-2 mėnesiams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.