Šie agurkai išeina lygiai taip pat, kaip marinuoti statinėje. Tačiau didžioji dalis fermentacijos vyksta plastikiniame butelyje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– agurkai;
– petražolės ir krapai, salierai;
– serbentų ir vyšnių lapai;
– Lauro lapas;
– aitriosios paprikos pagal skonį;
– česnakai;
– druska, 1 kg 10 litrų vandens.
Virimo procesas
Agurkus gerai nuplaukite.
Patarimas: imkite mažus agurkus, kurie lengvai tilps į 5 litrų plastikinio butelio kaklelį.
Ištirpinkite druską vandenyje – pažiūrėkite į agurkų skaičių ir apskaičiuokite marinato kiekį.
Į 5 litrų plastikinius butelius sumeskite lauro lapus, vyšnių ir serbentų lapelius, česnako skilteles, aitriosios paprikos gabalėlius, salierus, petražoles, krapus.
Sudėkite agurkus ir užpilkite marinatu po kaklu.
Uždenkite butelius dangteliais ir sudėkite į dėklą, kad skystis ištekėtų.
Palikite 2-3 savaites.
Iš butelių nupilkite sūrymą, o agurkus kelis kartus perplaukite švariu šaltu vandeniu.
Patarimas:gerai suplakite butelius, kad pašalintumėte baltus žalumynų ir agurkų likučius.
Po kaklu pilame švarų vandenį, užsukame dangtį ir paliekame 5 dienoms – jei rūgimo procesas atsinaujina, išleidžiame orą ir siunčiame į rūsį 1-2 mėnesiams.