Kaip teisingai paruošti salotas, kad jos visada būtų skanios ir gražios? Tiesą sakant, net patyręs virėjas ne visada gali pagaminti salotų. Tai priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant produktų kokybę. Kuo daugiau žmogus taupo maistui, tuo prastesnė patiekalo kokybė.
Taip pat nepamirškite, kad salotos gaminamos iš tos pačios temperatūros produktų. Tai yra, jūs negalite sukurti salotų iš karštų ir šaltų ingredientų mišinio.
Maistas turi būti supjaustytas į lygias dalis. Priešingu atveju kai kurių komponentų skonis nustelbs kitus.
Paruoškime paprastas Karališkąsias salotas.
Ingredientai:
virtos bulvės – 2 vnt .;
rūkytos vištienos šlaunelės – 380 g;
virti kiaušiniai – 5 vnt .;
žalieji svogūnai – krūva;
lydytas sūris – 100 g;
majonezo;
druskos.
Paruošimas:
Nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į 20 cm skersmens formą Bulves pasūdykite ir patepkite majonezu.
Nuimkite vištienos odą ir supjaustykite mėsą mažais gabalėliais. Sudėkite gabaliukus ant bulvių sluoksnio ir uždenkite majonezo tinkleliu.
Išvirtus kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Smulkiai sutarkuokite trynius ir supilkite ant mėsos sluoksnio. Susmulkinkite žalius svogūnus ir supilkite juos ant trynių sluoksnio.
Sūrį smulkiai sutarkuokite ir dėkite ant svogūnų sluoksnio. Sūrio sluoksnį sutepkite majonezu ir įtrinkite baltymus.
Palikite salotas šaldytuve 2-3 valandas.
Viršų pabarstykite žolelėmis ir patiekite.