Barščių padažo gaminimo paslaptys. Paprastas patyrusios šeimininkės receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norint pagaminti tikrai skanų ir aromatingą užpilą barščiams, kurie nepervirtų ir nepervirtų pačiuose barščiuose, rekomenduoju šį paprastą receptą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

burokėliai, 3 kg;
svogūnai, pomidorai, morkos ir saldžiosios paprikos po 1 kg;
cukrus, 1 stiklinė;
druskos, 3 šaukštai;
actas, 125 ml;
augalinis aliejus, 1 puodelis.

Virimo procesas

Paimkite šiek tiek daugiau daržovių, kad gautumėte lygiai 12 stiklainių po 500 g Burokėlius rinkitės tamsius ir sodrios spalvos – šie vaisiai bus saldūs.

Svogūną ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais, burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į puodą augaliniame aliejuje.

Užvirus troškinkite 30 minučių.

Suberkite likusias daržoves ir druską, cukrų, išmaišykite ir troškinkite 30 min.

Jei visos jūsų daržovės netelpa į keptuvę, dėkite jas dalimis – viena atsisės, antrą sudėkite, kad masė nepervirtų ir netaptų koše.

Supilkite actą, išmaišykite ir troškinkite 2 – 3 minutes.

Sudėkite mišinį į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite, apvyniokite rankšluosčiu, kol atvės.

Ruošinį laikome rūsyje arba sandėliuke.

Kad burokėliai nepakeistų spalvos, prieš pradedant troškinti rekomenduoju įpilti šiek tiek acto – rūgštis neleidžia suirti burokėlių spalvos pigmentui ir jis išlaiko gražią ir sodrią spalvą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Švelnūs ir skanūs vištienos sparneliai, kurie tiesiogine prasme subyra ant liežuvio: kiekvienas gali pasigaminti šį receptą
Patiko? Pasidalink! Ačiū.