Norint pagaminti tikrai skanų ir aromatingą užpilą barščiams, kurie nepervirtų ir nepervirtų pačiuose barščiuose, rekomenduoju šį paprastą receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
burokėliai, 3 kg;
svogūnai, pomidorai, morkos ir saldžiosios paprikos po 1 kg;
cukrus, 1 stiklinė;
druskos, 3 šaukštai;
actas, 125 ml;
augalinis aliejus, 1 puodelis.
Virimo procesas
Paimkite šiek tiek daugiau daržovių, kad gautumėte lygiai 12 stiklainių po 500 g Burokėlius rinkitės tamsius ir sodrios spalvos – šie vaisiai bus saldūs.
Svogūną ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais, burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į puodą augaliniame aliejuje.

Užvirus troškinkite 30 minučių.
Suberkite likusias daržoves ir druską, cukrų, išmaišykite ir troškinkite 30 min.
Jei visos jūsų daržovės netelpa į keptuvę, dėkite jas dalimis – viena atsisės, antrą sudėkite, kad masė nepervirtų ir netaptų koše.
Supilkite actą, išmaišykite ir troškinkite 2 – 3 minutes.
Sudėkite mišinį į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite, apvyniokite rankšluosčiu, kol atvės.
Ruošinį laikome rūsyje arba sandėliuke.

Kad burokėliai nepakeistų spalvos, prieš pradedant troškinti rekomenduoju įpilti šiek tiek acto – rūgštis neleidžia suirti burokėlių spalvos pigmentui ir jis išlaiko gražią ir sodrią spalvą.
