Baklažanų ir paprikų užkandis – ryškus, aromatingas ir neįtikėtinai skanus patiekalas, galintis tapti tikra bet kurio stalo puošmena. Baklažanų ir sultingų saldžiųjų paprikų derinys sukuria nepakartojamą skonį, o gaminimo būdų įvairovė leidžia pasirinkti receptą kiekvienam skoniui.
Baklažanų ir paprikų užkandis gali būti atskiras patiekalas arba priedas prie mėsos ar žuvies. Jis puikiai dera su įvairiais padažais ir prieskoniais, todėl yra universalus bet kuriame meniu.
Be to, užkandžių paruošimas nereikalauja specialių įgūdžių ir yra prieinamas net pradedantiesiems virėjams.
Ingredientai:
baklažanai – 2 vnt .;
saldieji pipirai – 5 vnt .;
augalinis aliejus – 60 ml;
druska – šaukštelis;
cukrus – šaukštai;
aitriosios paprikos – ½ šaukštelio;
obuolių sidro actas – šaukštai;
petražolės – krūva;
česnakai – 4 skiltelės.
Baklažanų ir pipirų užkandžių ruošimas:
Baklažanus padalinkite per pusę ir supjaustykite 5 cm storio griežinėliais. Kiekvieną papriką padalinkite per pusę ir išimkite šerdį.
Lėkštes dėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriumi, kiekvieną atskirai. Sudėkite pipirus į kepimo rankovę. Kepkite daržoves 160 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Marinatui augaliniame aliejuje sumaišykite druską, cukrų ir aitriąją papriką. Į mišinį įpilkite obuolių sidro acto.
Petražoles susmulkinkite, česnaką sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į marinatą, išmaišykite. Į lėkštę padėkite sluoksnį baklažano griežinėlių ir aptepkite marinatu.
Paprikas nulupkite ir išdėliokite antruoju sluoksniu, taip pat patepkite marinatu. Kaitaliokite sluoksnius, kol baigsis daržovės.
Leiskite užkandžiui marinuotis pusvalandį ir patiekite.
Dera su juoda ir balta duona.