Baklažanai labai gerai derinami su česnakais ir grybais, o tokie patiekalai pasirodo tiesiog tobuli.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- baklažanai, 2 vnt.;
- grybai, 150 g;
- česnako, 6 gvazdikėlių;
- bet kokie žalumynai;
- paprastas svogūnas, 1 vnt.;
- pomidorai, 2 vnt.;
- druska pipirai;
- aštrus pipiras
Virimo procesas
Baklažanus ir grybus supjaustykite kubeliais.
Pirmiausia pakepinkite baklažanus su kubeliais supjaustytais svogūnais, kol suminkštės ir suberkite grybus.
Pakepinkite 5 minutes ir suberkite smulkintą česnaką, pipirus ir druską, pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Šiame etape, jei mėgstate aštriai, įberkite kelis gabaliukus šviežios aitriosios paprikos arba pabarstykite sausais prieskoniais.
Virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su keptuvėje esančia mase, troškinkite apie 5 minutes.
Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos suberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir patiekite.
Šį baklažanų-grybų troškinį galite patiekti su įvairiais patiekalais – dera su naujomis bulvėmis, mėsos patiekalais, malta mėsa, žuvies užkandžiais. Į šį patiekalą galite pridėti bet kokių grybų pagal savo skonį, baklažanai puikiai dera su bet kuriais.