Baklažanai – kaip kebabas žiemai! Žiemą suvalgėme 20 skardinių, dabar gaminu daugiau!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kokie jie skanūs ir aromatingi, negalite nustoti jų valgyti! Baklažanai labai dera su mėsa, ryžiais ir daugeliu grūdų. O žiemą jie labai pravers kepsninėje.

Ingredientai:

-baklažanai – 2 kilogramai;

– svogūnas – 0,5 kilogramo;

-česnakai – 5 skiltelės;

– prieskoniai šašlykams

-vanduo – 150 mililitrų;

-druska 1,5 stalo. šaukštai;

-cukrus – 2 lentelės. šaukštai;

-actas – (9%) 80 mililitrų.

Daržovių virimas

Baklažanus reikia nuplauti, o uodegas nukirpti. Daržovių skustuvu nulupkite žievelę. Nuluptus baklažanus perpjaukite pusiau ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką – plonais griežinėliais.

Padėkite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir suberkite baklažanus. Kepkite iš abiejų pusių, kol tik apskrus. Įdėkite baklažanus į gilų dubenį ir leiskite jiems atvėsti.

Marinato paruošimas

Į vandenį įpilkite druskos ir cukraus, kai tik jie ištirps vandenyje, įpilkite acto. Leiskite marinatui virti 1 minutę, atidėkite, kol jis visiškai atvės.

Ant didelio dubens dugno padėkite sluoksnį baklažanų, ant viršaus įdėkite šiek tiek česnako ir svogūno, pabarstykite prieskoniais.

Dabar vėl baklažanų ir česnako sluoksnis su svogūnais. Atvėsusiu marinatu užpilkite baklažanus. Uždenkite lėkšte ir ant viršaus uždėkite svarelį. Įdėkite indą į šaldytuvą 12 valandų.

Baklažanai išskirs daug sulčių ir galėsite juos valgyti. Bet jei norite mėgautis šiuo patiekalu žiemą, baklažanus sudėkite į sterilius stiklainius. Pirmiausia suberkite svogūnus, o tada stipriai prispauskite baklažanus iki pat viršaus. Į kiekvieną stiklainį supilkite marinatą.

Dabar belieka sterilizuoti stiklainius. Ant keptuvės dugno uždėkite audeklą, sudėkite stiklainius, uždenkite dangteliais ir užpilkite šiltu vandeniu, virkite dar 10 minučių, kai vanduo užvirs. Stiklainius uždarykite raktu, apverskite ir suvyniokite. Šis konservavimas puikiai išsilaiko net kambario temperatūroje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.