Dažnai, norėdami išbandyti naujas dietas ar atnaujintus patiekalus, žmonės nepaiso kai kurių akivaizdžių daržovių. Pavyzdžiui, baklažanų patiekalai dažnai paliekami nuošalyje. Tačiau ši daržovė yra labai naudinga organizmui.
Baklažanų maistinę vertę sudaro nedidelis angliavandenių kiekis ir minimalus riebalų kiekis. Tai reiškia, kad baklažanai nėra kaloringas produktas. Tuo pačiu metu baklažanai turi 91 gramą vandens 100 gramų produkto.
Kaip įdomiai virti baklažanus? Verta šią daržovę pamarinuoti žiemai su česnakais ir krapais.
Marinuotų baklažanų ingredientai:
baklažanai – 2 kg;
česnakai – 100 g;
krapai – 50 g;
augalinis aliejus – 180 ml;
druska – 3 šaukšteliai;
malti juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
actas 9% – 6 šaukštai.
Marinuotų baklažanų paruošimas:
Į keptuvę iki pusės pripilkite vandens, suberkite lauro lapus, kvapiuosius pipirus ir užvirinkite. Nuimkite baklažanų stiebus ir supjaustykite atsitiktine tvarka.
Baklažanus dėkite į verdantį vandenį, kiaurasamčiu nuspauskite, kad visi gabalėliai apsemtų verdantį vandenį. Baklažanus užvirinkite ir virkite 3–4 minutes, o tada išimkite į kiaurasamtį.

Baklažanus rekomenduojama virti porcijomis.
Po to smulkiai supjaustykite nuluptas česnako skilteles ir krapus. Į mišinį pagal skonį galite įdėti smulkintos aitriosios paprikos.
Pabarstykite mišinį maltais juodaisiais pipirais, įpilkite augalinio aliejaus ir acto. Šiek tiek atvėsusius baklažanus pabarstykite druska, tada gautu užpilu ir švelniai išmaišykite.

Baklažanų mišinį sudėkite į švarius, sausus stiklainius ir uždenkite dangteliais. Ant keptuvės dugno uždėkite rankšluostį ir sudėkite stiklainius.
Į keptuvę supilkite vandenį iki skardinių pakabų ir padėkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Virkite stiklainius 10 minučių, tada išimkite ir sandariai uždarykite dangtelius.

Vanduo neturi prasiskverbti į stiklainius. Jei vanduo verda per karštas, ugnį galite šiek tiek sumažinti.

Stiklainius apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite rankšluosčiu, kol visiškai atvės. Gauti skanūs ir aromatingi baklažanai yra kaip grybai žiemai.
