Dalinuosi su jumis nuostabaus, švelnaus, tirpstančio burnoje kepenėlių pašteto receptu! Net tie, kurie nemėgsta kepenų, valgo jas su dideliu malonumu! Šį paštetą galima paruošti iš anksto, užšaldyti, ir visada turėsite kuo pavaišinti netikėtus svečius ar tiesiog skaniai papusryčiauti ar užkąsti.
Ingredientai:
- Kepenys (jautiena) – 800 g
- Morkos – 250 g
- Svogūnai – 250 g
- saulėgrąžų aliejus – 2-3 šaukštai. l.
- Druska – pagal skonį
- Juodieji pipirai – pagal skonį
- Vanduo – 150-200 ml
- Sviestas – 200 g
Kepenų pašteto paruošimas:
- Jautienos (arba vištienos) kepenėles supjaustykite dideliais gabalėliais.
- Svogūną ir morką stambiai supjaustykite. Į keptuvę supilkite kelis šaukštus aliejaus ir įkaitinkite.
- Kepenėles lengvai apkepkite iš visų pusių, kad išsiskirtų sultys.
- Įpilkite svogūnų ir morkų, druskos ir pipirų pagal skonį.
- Supilkite vandenį taip, kad jis visiškai neuždengtų maisto. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol morkos suminkštės. Kepimo metu porą kartų pamaišykite.
- Kai viskas iškeps, visiškai atvėsinkite.
- Kepenėles ir daržoves sudėkite į tinkamą indą, supilkite minkštą sviestą ir ištrinkite iki vientisos masės.
- Bendras gatavo pašteto svoris 1 kg 80 g.
Paštetą galima suskirstyti į indelius ir laikyti šaldytuve iki 7 dienų. Ilgiau nelaikiau. Taip pat galite formuoti dešreles naudodami maistinę plėvelę, keletą užšaldyti, o keletą laikyti šaldytuve.
Jei norite, kad paštetas gerai susipjaustytų kaip dešra, svarbu daržoves ir kepenėles susmulkinti be skysčio, kuriame jos troškintos. Tai yra, leiskite skysčiui nutekėti, o tada viską išplakite.