Auksiniai blynai su kefyru. Sodrus, net kitą dieną: mano vyras prašo, juos gaminti kasdien

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įvairiose šalyse blynai kepami pusryčiams, pietums ar vakarienei. Šis patiekalas tikrai gali būti laikomas kultiniu, ypač tarp slavų tautų. Blynų istorija siekia šimtmečius ir yra susijusi su mūsų protėvių tradicijomis.

 Tačiau mitybos specialistai teigia, kad blynai – ne toks jau sveikas produktas. Piktnaudžiavimas miltiniais gaminiais, keptais aliejuje, sukelia nemalonių pasekmių skrandžiui ir širdies ir kraujagyslių sistemai.

Verta suprasti, kad blynai gali būti ir žalingi, ir naudingi. Pavyzdžiui, blynuose yra angliavandenių ir energijos apykaitai svarbių fermentų. Blynai suteikia žmonėms energijos ir dopamino.

Paruoškime purius blynus su kefyru.

Ingredientai blynams:

Miltai – 220 g;
Kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas. l.;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Kefyras – 250 ml;
Druska – 1/2 šaukštelio;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.
Blynų ruošimas:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sumuškite kiaušinį į gilų indą ir supilkite kefyrą. Visi komponentai turi būti kambario temperatūros.

Kefyrą pasūdykite, suberkite cukrų, plakite mikseriu iki vientisos masės. Miltus ir kepimo miltelius suberti į kefyrą ir kiaušinį, užminkyti tirštą be gabalėlių tešlą.

Palikite tešlą šiltai 10 minučių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, jo sluoksnis turi būti 5 mm virš dugno.

Tešlos porcijas dėkite ant keptuvės.

Antras šaukštas gali padėti, jei tešla lėtai teka į aliejų.

Papildomo maišymo nereikia.

Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Svarbu užtikrinti, kad aliejus nerūkytų. Kepdami palaipsniui mažinkite ugnį.

Blynus galite patiekti su grietine ir uogiene. Rezultatas – auksiniai purūs blynai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.