Sutikite, kai ruošiame salotas šventei, svarbu, kad jos gražiai atrodytų. Taigi patiekalas sukuria šventinę nuotaiką visiems svečiams. Ši atsakinga misija dažniausiai tenka užkandžiams ir salotoms.
Tačiau ne visada pavyksta rasti įdomaus, skanaus ir originalaus patiekalo receptą. Tuomet tenka improvizuoti pačiam. Taip gimsta naujos Naujųjų metų, Kalėdų, jubiliejaus stalų idėjos. Esame pasiruošę pasidalinti vienų nuostabių salotų šventei receptu.
Ingredientai šventinėms salotoms:
jautiena – 350 g;
majonezas – 200 ml;
pievagrybiai – 250 g;
augalinis aliejus – 40 ml;
svogūnai – 160 g;
sviestas – 30 g;
pomidorai – 2 vnt .;
sojos padažas – 2 šaukštai. l.;
vištienos kiaušiniai – 3 vnt .;
juodieji pipirai – žiupsnelis;
sūris – 100 g;
žiupsnelis druskos.
Šventinių salotų ruošimas:
Virkite kietai virtus kiaušinius ir jautieną, kol iškeps. Nepamirškite į vandenį su mėsa įberti druskos pagal skonį.
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę augaliniame aliejuje, pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
Kai svogūnas apkeps, suberkite grybus ir apkepkite. Likus kelioms minutėms iki pievagrybių kepimo pabaigos, į keptuvę supilkite sviestą ir sojų padažą. Svogūnus ir grybus pabarstykite druska bei pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Jautienai atvėsus, mėsą reikia supjaustyti griežinėliais. Šis produktas naudojamas salotų pagrindui gaminti. Patogumui geriau naudoti konditerinį žiedą.
Jautienos pagrindą patepkite šaukštu majonezo, ant viršaus dėkite grybus ir svogūnus. Kiekvieną naują sluoksnį sutepkite majonezu.
Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais, nusausinkite sultis ir dėkite ant pievagrybių. Nulupkite kiaušinius ir kartu su sūriu pertrinkite per vidutinius trintuvės dantis. Gautu mišiniu paskleiskite grybų ir svogūnų sluoksnį.
Norėdami papuošti salotas, galite paimti riešutus ir vyšninius pomidorus. Jie puikiai papildys nuostabaus šventinio patiekalo įvaizdį.