Atrodo šventiškai ir lengvai paruošiama: salotos, kurias tikrai gaminsiu Naujiesiems metams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sutiksite, kad ruošiant salotas šventei, svarbu, kad jos atrodytų gražiai. Tokiu būdu patiekalas sukuria šventinę atmosferą visiems svečiams. Ši svarbi užduotis paprastai tenka užkandžiams ir salotoms.

Tačiau rasti įdomaus, skanaus ir originalaus patiekalo receptą ne visada lengva. Tad tenka improvizuoti. Taip gimsta naujos idėjos Naujųjų metų, Kalėdų ir sukakčių stalams. Esame pasiruošę pasidalinti nuostabių salotų receptu šventei.

Šventinių salotų ingredientai:

  • jautiena – 350 g;
  • majonezas – 200 ml;
  • pievagrybiai – 250 g;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • svogūnai – 160 g;
  • sviestas – 30 g;
  • pomidorai – 2 vnt.;
  • sojų padažas – 2 šaukštai;
  • vištienos kiaušiniai – 3 vnt.;
  • juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • sūris – 100 g;
  • žiupsnelis druskos.

Šventinių salotų paruošimas:

Išvirkite kiaušinius ir jautieną, kol kietai išvirs. Į vandenį ir mėsą įberkite druskos pagal skonį.

Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną. Kruopščiai nuplaukite grybus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.

Kai svogūnai apskrus, sudėkite grybus ir juos pakepinkite. Likus kelioms minutėms iki grybų iškepimo, į keptuvę supilkite sviestą ir sojų padažą. Svogūnus ir grybus pagardinkite druska, pipirais ir nukelkite nuo ugnies.

Kai jautiena atvės, supjaustykite ją griežinėliais. Tai bus salotų pagrindas. Kad būtų lengviau naudoti, naudokite tešlos žiedą.

Jautienos pagrindą užtepkite šaukštu majonezo, tada ant viršaus sudėkite grybus ir svogūnus. Ant kiekvieno naujo sluoksnio užtepkite daugiau majonezo.

Taip pat skaitykite:  Traškūs ir kvapnūs sausainiai, pagaminti su augaliniu aliejumi per 15 minučių

Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, nusausinkite sultis ir sudėkite ant grybų. Nulupkite kiaušinius ir sutarkuokite juos vidutinio stambumo trintuve kartu su sūriu. Gautą mišinį paskleiskite ant grybų ir svogūnų sluoksnio.

Salotoms papuošti galite pridėti riešutų ir vyšninių pomidorų. Jie puikiai papildys šį nuostabų šventinį patiekalą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.