Atrodo kukliai, bet viduje slypi švelnumas: skaniausias varškės pyragas iš Italijos! Mažos kepyklėlės receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės pyragas užima ypatingą vietą kulinariniame pavelde dėl savo universalumo ir malonaus skonio. Dėl paprasto paruošimo jis prieinamas bet kokio lygio kulinarams.

Varškė suteikia pyragui subtilų skonį su lengvu rūgštelės prieskoniu.

Dėl didelio kalcio ir baltymų kiekio varškės pyragas tampa ne tik desertu, bet ir visaverčiu maistingu patiekalu

. Nuostabi varškės savybė – gebėjimas harmoningai derėti su įvairiais ingredientais. Klasikinį derinį su cukrumi galima paįvairinti pridedant šviežių vaisių, džiovintų vaisių ar riešutų, o tai atveria neribotas galimybes eksperimentuoti su skoniu.

Priklausomai nuo pridėtų ingredientų, varškės pyragas gali būti nuo saldaus deserto iki neutralesnio patiekalo, primenančio varškės apkepą.

Sudedamosios dalys:

  • Sviestas – 200 g;
  • Cukrus – 120 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 450 g;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 600 g;
  • Kiaušinio baltymas – 1 vnt;
  • Cukrus – 100 g;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.

Varškės pyrago paruošimas:

Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Į grietinėlės masę supilti miltus, kepimo miltelius, grietinę ir išminkyti

minkštą, elastingą ir nelipnią tešlą

.

Padalykite tešlą į dvi dalis: vieną šiek tiek didesnę už kitą.

Tešlą palikite po celofanu šaldytuve pusvalandžiui. Tuo metu į varškę įmaišykite kiaušinio baltymą, cukrų, kukurūzų krakmolą, grietinę ir gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite:  Pats skaniausias ir neįprastas užkandis ant Naujųjų metų stalo. Vištienos filė ritinys: prieinamas receptas

Kepimo formą išklokite pergamentu

.

Didžiąją dalį tešlos paskirstykite į formą, paskirstydami ją ant dugno ir šiek tiek per šonus

. Visą varškės įdarą paskirstykite į tešlos formą, paskirstydami jį per visą paviršių. Mažesniąją tešlos dalį supjaustykite 5-7 mm storio plokštelėmis, sudėkite ant įdaro.

Выглядит скромно, но внутри — нежность: самый вкусный творожный пирог из Италии! Рецепт из маленькой пекарни

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Выглядит скромно, но внутри — нежность: самый вкусный творожный пирог из Италии! Рецепт из маленькой пекарни

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Gausite švelnų minkštą varškės pyragą prie arbatos.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *