„Skanus, gaivus, ne per saldus ir svarbiausia greitai pagaminamas. Jo net kepti nereikia. Gaminkime su uogomis, kol dar galime jomis džiaugtis ir valgyti šviežias į valias“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Tinginiui reikės: 450 g sausainių; 450 g varškės; 250 k. t. sviesto; 200 g balto šokolado; 400 g uogų (naudojau avietes ir šilauoges); 1 citrina; 200 g kondensuoto pieno.
Varškę pertriname per sietelį. Baltą šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Į jį įmaišome kondensuotą pieną, kambario temperatūros sviestą. Suberiame varškę ir masę gerai išmaišome. Sausainius sulaužome.
Sudedame į varškės masę. Įtarkuojame citrinos žievelę. Suberiame uogas. Išmaišome. Tinginį dedame į indą, gerai suspaudžiame ir bent 4–6 val dedame į šaldytuvą stingti.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
