Vienas iš paprasčiausių ir daugelio mėgstamų tortų. Siūlome dar vieną įdomų variantą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– riebi grietinė, 250 g;
-cukrus ir sviestas, po 150 g;
– miltai, 400 – 500 g;
– kepimo milteliai, 2 šaukšteliai.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
– šviežios, konservuotos arba šaldytos vyšnios, 400 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
– riebi grietinė, 500 g;
– cukrus, 150 g.
Pabarstymui reikės jūsų pasirinkto šokolado.
Virimo procesas
Atvėsusį sviestą su cukrumi sutrinkite į vienalytę masę.
Įpilkite grietinės ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite, dalimis suberkite į tešlą. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau, masė neturi būti lipni.
Stalą pabarstykite miltais, išklokite tešlą, padalinkite į 10 – 12 dalių.
Kiekvieną susukame į juostelę, ant vieno krašto dedame po vyšnią, susukame ir kraštelius suspaudžiame.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite vamzdelius.
Iš anksto įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 25-30 minučių.
Tortą surenkame iš atšaldytų vamzdelių: dedame į lėkštę 4 vamzdelius, patepame kremu, po to 3, kremu ir t.t. Patys keiskite sluoksnių ir vamzdelių skaičių.
Šonus patepkite kremu, pabarstykite tarkuotu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Patarimas : anksčiau šaldytas vyšnias išimkite iš kameros, kad jos atitirptų, tada sultis nukoškite ir šiek tiek išspauskite, kad pyragas neplauktų. Su mėlynėmis pasirodo labai skanu. Kad kremas būtų švelnesnis ir erdvesnis, cukrų pakeiskite cukraus pudra.