Aš visada tai gaminu Naujiesiems metams. Neįtikėtinai skanios ir gražios salotos „Sniegas“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra keletas priežasčių, kodėl metai iš metų ant mūsų šventinių stalų yra daug įvairių salotų ir užkandžių. Pirma, tokie skanėstai atlieka šalto užkandžio vaidmenį, antra, kol ruošiamas pagrindinis patiekalas, galite pasivaišinti aperityvu. Trečia, jis atrodo gražiai ir patraukliai, nes stalas su salotomis atrodo daug turtingesnis.

Salotos, apie kurias norime kalbėti šiandien, gali būti vadinamos gražiomis ir elegantiškomis, jos puikiai atrodo ant bet kokio šventinio stalo. Verta išbandyti šį receptą, jei jau galvojate, kuo pavaišinti svečius.

Salotų ingredientai:

bulvės – 3-4 vnt .;
vištienos krūtinėlė – vnt.;
kiaušiniai – 6 vnt.;
sūris – 170-200 gr;
marinuoti agurkai – 2 vnt.;
prancūziškos garstyčios – 2 šaukštai. l.;
majonezas – 200 gr;
juodasis sezamas.
 Ingredientai marinuotiems svogūnams:

svogūnas – vnt.;
verdantis vanduo – 150 ml;
stalo actas – 3-4 šaukštai. l.;
cukrus – 2 šaukštai. l.;
druska – 0,5 šaukštelio.
Salotų paruošimas:

Pirmiausia marinuokite svogūną. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Perkelkite į dubenį, įberkite cukraus, druskos ir 3-4 šaukštus 9% acto. Tada įpilkite karšto vandens ir marinuokite 30 minučių.

Salotoms vištienos krūtinėlę išverdame puode ir smulkiai supjaustome. Perkelkite ingredientą į dubenį. Pagardinkite 1-2 šaukštais majonezo.

Virtas bulves sutarkuokite stambia tarka. Dėkite lygiu sluoksniu ant šventinio indo dugno. Geriau imti lėkštę, o ne gilų indą. Ant viršaus padarykite ploną majonezo sluoksnį. Kitą sluoksnį ištepkite dviem šaukštais prancūziškų garstyčių. Ant viršaus uždėkite vištienos krūtinėlę.

Tada padarykite sluoksnį raugintų svogūnų ir lengvai paspauskite, kad įsigertų salotos. Ant viršaus išspauskite ploną majonezo sluoksnį, tam galite naudoti konditerinį maišelį.

Lengvai sūdytus agurkus supjaustykite vidutiniais kubeliais ir dėkite ant salotų. Dar kartą padarykite ploną majonezo sluoksnį.

Išvirusius kiaušinius padalinkite į trynį ir baltymą. Ant salotų viršaus smulkia tarka sutarkuokite trynį. Plonu sluoksniu išspauskite majonezą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir visas salotas gausiai pabarstykite ingredientu.

Mes taikome modelį su majonezu. Ir apibarstyti tarkuotu kiaušinio baltymu. Galiausiai papuoškite sezamo sėklomis.

Patiekalas paruoštas! Siunčiame ant stalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.