Aš verdau pollocką pagal darželio virėjų receptą: net tie, kurie negali pakęsti žuvies, suvalgo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žuvis – labai sveikas produktas, kuriame yra daug vitaminų, amino rūgščių, sveikatai būtinų mikroelementų. Šį receptą man „padovanojo“ draugė, dirbanti virėja darželyje.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

pollock filė, 500 g;
svogūnai ir morkos 1 vnt.;
grietinės, 4 šaukštai;
lauro lapas, druska, pipirai, prieskoniai;
augalinis aliejus, 1 šaukštelis;
žalias.
Virimo procesas

Pollaką nuplauname ir pašaliname visą perteklių, nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Skerdenas pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais bei įvairių prieskonių mišiniu.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite daržoves lygiu sluoksniu.

Patarimas : jei norite, daržoves iš anksto pakepinkite keptuvėje.

Ant viršaus uždėkite žuvį ir lauro lapą.

Skardą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių, nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

Patiekalas puikiai dera su bulvėmis, ryžiais, salotomis. Nėra būdingo polloko aromato, receptas tinka bet kokio tipo žuvims.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.