Draniki yra nacionalinis patiekalas iš Baltarusijos. Mūsų šalyje jis ypač išpopuliarėjo XX a. Bulvės buvo viena iš labiausiai paplitusių daržovių. Todėl šeimininkės stengėsi patiekalus paįvairinti bulvėmis.
Tačiau meniu įvairovė neapsiribojo sovietinėmis moterimis. Žydai turi ir savo bulvinių blynų receptą. Žydiški blynai gaminami iš kopūstų, nededant bulvių. Tai sotus, nebrangus patiekalas, kurį galite gaminti visą laiką. Mes jums pasakysime, kaip virti kopūstų blynus.
Ingredientai kopūstiniams blynams:
kefyras – 400 ml;
kiaušinis – 2 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
soda – šaukštelis;
miltai – 400 ml;
kopūstai – 500 g;
svogūnai – vnt.;
morkos – vnt.
Kopūstų blynų paruošimas:
Kopūstą reikia smulkiai pjaustyti, svogūną kubeliais, morką sutarkuoti. Sudėkite svogūną į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi ir kepkite, kol suminkštės.
Į svogūnus suberkite kopūstus ir morkas, uždenkite daržovių mišinį dangčiu ir troškinkite, kol iškeps.
Šiuo metu kiaušinius reikia išplakti su druska, o soda ištirpinti kefyre.
Sumaišykite kiaušinių masę ir kefyrą, į mišinį įsijokite miltus.
Į gautą tešlą suberkite troškintas daržoves ir vėl išmaišykite.
Keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus apkepkite bulvinius blynus. Padėkite tešlą ant paviršiaus šaukštu ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – sodrūs žydiški kopūstų blynai. Tai geras įprastų bulvinių blynų pakaitalas ir priežastis paįvairinti mitybą.