Ilgai ieškojau recepto, kaip iškepti moliūgą, kad išeitų sveiki, prakaituoti gabaliukai, išmirkyti cukraus sirupe. Radau ir dabar visada taip ruošiu šį kvapnų desertą. Šiandien noriu jums pasiūlyti šio skanaus moliūgų deserto receptą. Cukrų galima pakeisti medumi.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
moliūgų;
cukraus;
vandens, apie 50 ml.
Virimo procesas
Visada renkuosi sultingą ir saldų moliūgą, tuomet desertas išeina tiesiog puikus. Cukraus kiekis priklauso nuo jūsų moliūgo saldumo ir jūsų skonio. Cukrų galima pakeisti medumi, desertas bus labai sveikas, tik nesu tokio saldumo mėgėja, todėl naudoju cukrų.
Moliūgą supjaustome gabalėliais, bet ne mažus, vidutinius.
Dedame į kepimo formą vienu sluoksniu – tinka ir kepimo skarda.
Užpilkite vandeniu, kad moliūgas nesudegtų tik pirmomis kepimo minutėmis. Jei perpilsite vandens, moliūgas tiesiog subyrės.
Cukrų padalinkite į 2 dalis ir vieną pabarstykite ant moliūgo.

Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol visas skystis išgaruos, o moliūgas suminkštės.
Pabarstykite antrąją pusę cukraus ir kepkite 10 minučių – cukrus turi ištirpti ir moliūgas taps gintarinis ir skaidrus.
Atvėsinkite ir sudėkite į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.

Imu moliūgo gabaliukus, dedu į įvairius desertus, puošiu pyragus, gaminu įdarą vyniotiniams ir pyragams.
