Šiam receptui nereikia nieko antgamtiško – svarbiausia įberti mėgstamų prieskonių ir tada vištiena išeis tobula. O kartu su grietinės padažu švelnesnio patiekalo nebūna.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištiena, 1 kg;
grietinė, 200 g;
svogūnas, 2 vnt;
Adyghe druska pagal skonį;
sojos padažas, 1 – 2 v.š.;
pipirų;
garstyčių 1 valgomasis šaukštas;
paprika, 1 šaukštelis;
prieskonių vištienai, 1 arb.
Virimo procesas
Vištieną supjaustome gabalėliais arba iš karto paimame kai kurias skerdenos dalis – kojas ar šlaunis.
Mėsą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Dabar marinuokite: į mėsą įpilkite paprikos, vištienos prieskonių, Adyghe druskos, garstyčių ir sojos padažo.
Mėsą gerai išmaišykite rankomis ir palikite 1 val.
Patarimas : jei turite laiko, žinoma, geriau mėsą marinuoti ilgiau, tada ji bus dar švelnesnė ir sultingesnė.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsą.
Kepkite iš abiejų pusių ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių. Nuimkite nuo viryklės.
Atskirai pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, įberkite druskos, pipirų, suberkite bet kokio riebumo grietinę, išmaišykite ir troškinkite 3–4 minutes.
Svogūną sudėkite ant vištienos, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.

Ši vištiena svogūnų-grietinės padaže yra labai aromatinga, sultinga ir minkšta, puikiai dera su įvairiais garnyrais – bulvėmis, virtais ryžiais, grikiais ir pupelėmis su daržovėmis.
