Omletas – tai keptuvėje išplaktų kiaušinių patiekalas. Omletą galima gaminti pridedant įvairių ingredientų, tokių kaip pienas, sūris, daržovės, žolelės ir prieskoniai.
Šie pusryčiai yra baltymų šaltinis, būtinas kūno audinių augimui ir taisymui. Kiaušiniuose taip pat yra vitaminų A, D, E, K, B ir mineralų, tokių kaip geležis, fosforas, cinkas. Šie mineralai yra svarbūs sveikatai palaikyti.
Tačiau verta atminti, kad omletas gali būti kaloringas patiekalas, jei į jį įmaišysite sūrio, šoninės ar kitų riebių ingredientų. Jei laikotės dietos, iš omleto turėtumėte pašalinti nereikalingus maisto produktus.
Omleto ingredientai:
kiaušinis – 8 vnt.;
pienas – 400 ml;
druska – žiupsnelis;
sūris – 150 g.
Omleto paruošimas:
Kiaušinius sumuškite į gilų indą, supilkite pieną, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į pieno-kiaušinių mišinį.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją omletą ir sūrį.
Omletą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Į omletą galite įberti ir prieskonių, pavyzdžiui, maltų juodųjų pipirų. Taip pat omletui dažnai naudojami žalumynai – krapai, petražolės.
Taip gaunamas minkštas, purus pusryčių omletas. Tai puikus patiekalas, kurio paruošimas nereikalauja daug laiko.