Cukinijos yra universali daržovė, kurią galite įdėti į stiklainius ir naudoti kaip užkandį ar įvairius patiekalus žiemos metu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– jaunos cukinijos, 1 kg;
– krapai, kekė;
– česnakai, 4 – 6 vnt;
– kvapieji pipirai, 8 vnt;
– juodieji pipirai, 30 už stiklainį;
– vanduo, 1 l;
– cukrus, 2 šaukštai;
– druska, 2 šaukštai;
– actas 9%, 3 šaukštai.
Virimo procesas
Receptas 2 skardinėms po 1 litro.
Visus gaminius padaliname į 2 dalis.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais arba pusžiedžiais.
Susmulkinkite krapus ir suberkite į stiklainius, įberkite pipirų ir česnako skilteles, tada ant stiklainio viršaus sudėkite cukinijas.
Ant viršaus uždėkite žolelių, česnako ir pipirų. Cukinijas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 min.
Nupilkite vandenį.
Norėdami paruošti sūrymą, sumaišykite vandenį, cukrų ir druską ir užvirinkite.
Į stiklainius supilkite actą, tada užpilkite verdančiu sūrymu, uždenkite dangteliais ir sudėkite stiklainius į puodą su rankšluosčiu išklotu dugnu sterilizavimui.
Po to, kai vanduo užvirs, stiklainius sterilizuokite per 10 minučių ir užsukite dangtelius.
Stiklainius apverskite, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite, kol visiškai atvės.