Pati švelniausia, sultingiausia vištienos filė su traškia plutele – vos vienas žvilgsnis į šį patiekalą suteiks aistringą apetitą…
Turėdami minimalų produktų rinkinį, gausite kalną skanėstų ir daug linksmybių. Ir dar vienas dalykas: patiekalas paruošiamas vos ne akimirksniu!
Vištienos grynuoliai
INGREDIENTAI
1 kg vištienos filė
1 arb. krakmolo
0,5 arb. soda
1 a.š. l. citrinos sultys
druskos pagal skonį
miltai kepimui
augalinis aliejus kepimui
GAMYBA
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite taip, kaip norite. Pagal skonį pasūdykite, įpilkite sodos, išmaišykite.

Mėsą užpilkite citrinos sultimis, suberkite krakmolą ir vėl išmaišykite. Palikite 20 minučių, tada kiekvieną gabalėlį apvoliokite miltuose.

Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite grynuolius iki auksinės rudos spalvos.

Keptuvėje filė išbrinksta tiesiogine to žodžio prasme prieš akis, pasirodo traški, bet kartu ir absoliučiai sultinga. Noriu valgyti nelaukdamas garnyro! Naminiai vištienos grynuoliai puikiai tiks su šviežiomis daržovėmis arba saldžiarūgščiu padažu.
Nepraleiskite progos pavaišinti draugus šiuo gardžiu patiekalu!
