Minkštus ir skanius varškės sausainius, jei norite, galite pasigaminti sluoksnį uogienės, aguonų ar medaus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– varškės, 200 g;
– miltai, 1 stiklinė;
– sviestas, 100 g;
– cukrus.
Virimo procesas
Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir supjaustykite gabalėliais, suberkite varškę ir išsijotus miltus, masę paverskite trupiniais ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite apie 5 mm storio tešlos sluoksnį.
Iškerpame bet kokio dydžio ir Jums patogiu būdu apskritimus.
Puodelius pabarstykite cukrumi, perlenkite per pusę ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Pabarstykite cukrumi, sezamo sėklomis, aguonomis pagal skonį ir kepkite 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Patarimas : taip pat galite aptepti glajumi sausainius ir patiekti jam sustingus. Taip pat galite įdėti smulkintų riešutų, kokoso drožlių ir citrinos ar apelsino žievelės – sausainiai bus ne tik skanūs, bet ir aromatingi.