Paplotėliai su tokiu sultingu ir apetitą keliančiu įdaru bus puiki alternatyva klasikiniams pyragams. Tiesiog pabandykite juos pagaminti ir jums tikrai patiks.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltai, 300 g;
šiltas vanduo, 180 g;
druskos, 0,5 šaukštelio.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
malta mėsa, 500 g;
svogūnas, 1 vnt;
žalumynai, druska ir pipirai, prieskoniai;
šaltas vanduo, 50 ml.
Virimo procesas
Paimkite bet kokį faršą pagal savo skonį, suberkite smulkiai pjaustytą arba sutarkuotą svogūną, smulkiai pjaustytas žoleles, prieskonius ir pipirus. Minkyti. Jei jūsų masė pasirodė labai kieta, dalimis užpilkite šaltu vandeniu ir minkykite. Faršą galima uždengti ir palaikyti šaldytuve 30 – 40 min.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, užpilkite šiltu vandeniu ir minkykite vientisą, nelipnią tešlą. Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Pabarstykite stalą miltais, paimkite tešlos ir iškočiokite ploną plokščią pyragą. Ketvirtį papločio plonu sluoksniu ištepkite faršo ir užlenkite tešlą taip, kad susidarytų trikampis.
Išdėliojus faršą, likusią tešlos dalį, kuri padengs įdarą, galima patepti lydytu sviestu, kad tešlos sluoksniai būtų minkšti.
Kepkite tortilijas augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies.
Dėl to gausite dribsnius paplotėlius su skaniu ir sultingu mėsos įdaru.