Cukinijų kotletai – paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti iš turimų ingredientų. Jie gali būti su įvairiais priedais, tokiais kaip sūris, žolelės, česnakai ir kt.
Skirtingos šalys turi savo cukinijų kotletų ruošimo ypatumus. Pavyzdžiui, Rusijoje jie dažniausiai ruošiami iš tarkuotų cukinijų, pridedant miltų, kiaušinių ir druskos. Europoje kotletai gali būti puresni ir erdvesni.
Šiandien cukinijų kotletai išlieka populiariu patiekalu daugelyje pasaulio šalių. Jų galima rasti kavinių ir restoranų meniu, galima pasigaminti ir namuose.
Ingridientai:
Cukinijos - 2 vnt.;
Bulvės - 2 vnt.;
Svogūnai - 1 vnt.;
Augalinis aliejus - 50 ml;
Ryžiai - 100 g;
Kiaušinis - 2 vnt.;
Miltai - 4 šaukštai;
Druska - žiupsnelis.
Cukinijų kotletų ruošimas:
Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Cukinijų masę pasūdykite ir palikite kelioms minutėms.
Nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka ir iš anksto išvirkite ryžius. Ryžius sumaišykite su bulvių ir cukinijų mišiniu.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Į mišinį sudėkite svogūnus, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš tešlos darome nedidelius kotletus ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Išdėliokite kotletus ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Rezultatas – sultingi, skanūs cukinijų kotletai. Tai geras patiekalas, galintis pakeisti įprastus mėsos kotletus.