Aš jau daug metų gaminu čeburekus, o skanų receptą sužinojau neseniai. Rezultatas – rausva plutelė ir sultingas įdaras

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jums patiks šie čeburekai, tešla plona, ​​minkšta, nesugeria aliejaus, o įdaras labai sultingas ir aromatingas. Galite naudoti bet kokį maltą mėsą pagal savo skonį, tačiau geriau pasirinkti įvairių veislių asortimentą.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • miltai, 400 g;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • vanduo, 150 ml;
  • druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
  • aliejus, 20 ml.

Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikia  :

  • malta mėsa, 400 g;
  • svogūnas, 1 vnt.;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.

Virimo procesas

Į faršą įberkite tarkuoto arba smulkiai pjaustyto svogūno, žalumynų, prieskonių, pipirų ir druskos pagal skonį. Jei masė pasirodė kieta, įpilkite į ją ledinio vandens arba gabalėlį minkšto sviesto. Galite užpilti šiek tiek sultinio.

Tešlai į šiltą vandenį įberkite druskos, supilkite aliejų ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite skystą pagrindą ir dalimis supilkite išsijotus miltus.

Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.

Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą.

Ištepame įdarą, užspaudžiame kraštus ir apkepame keptuvėje aliejuje.

Čeburekai turės lengvą, traškią plutą ir švelnų bei aromatingą įdarą. Šį patiekalą galima paruošti užkandžiui ir vakarienei.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.