Jums patiks šie čeburekai, tešla plona, minkšta, nesugeria aliejaus, o įdaras labai sultingas ir aromatingas. Galite naudoti bet kokį maltą mėsą pagal savo skonį, tačiau geriau pasirinkti įvairių veislių asortimentą.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 400 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- vanduo, 150 ml;
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- aliejus, 20 ml.
Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikia :
- malta mėsa, 400 g;
- svogūnas, 1 vnt.;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Į faršą įberkite tarkuoto arba smulkiai pjaustyto svogūno, žalumynų, prieskonių, pipirų ir druskos pagal skonį. Jei masė pasirodė kieta, įpilkite į ją ledinio vandens arba gabalėlį minkšto sviesto. Galite užpilti šiek tiek sultinio.
Tešlai į šiltą vandenį įberkite druskos, supilkite aliejų ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite skystą pagrindą ir dalimis supilkite išsijotus miltus.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą.
Ištepame įdarą, užspaudžiame kraštus ir apkepame keptuvėje aliejuje.
Čeburekai turės lengvą, traškią plutą ir švelnų bei aromatingą įdarą. Šį patiekalą galima paruošti užkandžiui ir vakarienei.